Nieuws Mechelen Robojob lanceert nieuw automatiseringsconcept

Robojob lanceert nieuw automatiseringsconcept

Robojob lanceert nieuw automatiseringsconcept

HEIST-OP-DEN-BERG – 2020 zal voor heel wat bedrijven de geschiedenis ingaan als een verloren jaar. Maar niet bij RoboJob. De internationale marktleider in CNC-Automatisering heeft de coronacrisis aangegrepen om het reeds erg uitgebreide portfolio aan standaardproducten nóg verder uit te breiden.

Automatisering zit in de lift. Wanneer eind maart de eerste regio’s en landen in lockdown gingen, werden duizenden bedrijven gedwongen om de deuren te sluiten. Werknemers moesten van thuis werken, en verschillende productiebedrijven lagen stil. Met uitzondering van die bedrijven die de afgelopen jaren hadden ingezet op automatisering.

“Vanuit heel Europa kregen we spontaan berichten van onze klanten,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “Onze klanten wisten ons te vertellen dat zij er dankzij onze systemen in geslaagd waren om toch te blijven produceren. We merken ook dat we sinds de zomer heel wat meer aanvragen mogen ontvangen. Ook het aantal bestellingen zit stevig in de lift. Bedrijven over heel Europa zien nu in hoe belangrijk het is om in te zetten op CNC-Automatisering,” aldus De Roovere.

Samen met zijn klanten heeft Robojob een nieuw, laagdrempelig concept ontwikkeld: de Pallet-Load Series. Dit is een uiterst eenvoudige oplossing, die bestaat uit een robot, één of meerdere palletposities waar de werkstukken op gepositioneerd worden, een veiligheidsconcept en de bediening met een industriële PC. “Met Pallet-Load focussen we ons dan ook op die bedrijven die nog geen of weinig ervaring hebben met robots. Dankzij onze gebruiksvriendelijke software is de bediening kinderspel, en kan werkelijk iedereen hiermee aan de slag.”

www.robojob.eu

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.