RoboJob de Wall De onthulling van de 'Wall'. Foto: rr

RoboJob onthult innovatieve ‘Wall’ op feestelijke opening van nieuw hoofdkantoor in Heist-op-den-Berg

Vorige week opende RoboJob officieel de deuren van het nieuwe hoofdkantoor in Heist-op-den-Berg. De genodigden van de ‘grand opening’ konden drie dagen lang kennismaken met het nieuwe, indrukwekkende gebouw. Bovendien onthulde RoboJob een nieuw product, genaamd de 'Wall', waarmee het haar visie op de Fabriek van de Toekomst concreet maakt.

Alle wegen leidden vorige week naar Heist-op-den-Berg: klanten, partners en leveranciers van RoboJob waren van de partij voor de officiële inhuldiging van het gloednieuw hoofdkantoor. De CNC-specialist werd in 2007 opgericht door Helmut De Roovere en Luc De Ceuster, en installeerde sinds 2010 meer dan 1.700 robots in meer dan 30 landen.

Met het nieuwe hoofdkantoor bereidt RoboJob zich voor op verdere groei. In het nieuwe gebouw – dat 5000 m² nuttige oppervlakte heeft – verdrievoudigt het bedrijf haar productiecapaciteit. Toch ging de aandacht tijdens de opening vooral naar een nieuw product.

De RoboJob ‘Wall’

In de showroom werd een indrukwekkende muur opgetrokken van maar liefst 6 meter hoog. Die muur werd opgebouwd uit modules van elk een meter breed. In elke module worden trays voorzien die gevuld kunnen worden met werkstukken, opspanmiddelen en gereedschappen. Een takelsysteem brengt deze trays naar laadstations.

De Wall is modulair opgebouwd en kan dus variëren in hoogte en breedte. Het kan manueel worden bevoorraad en ontladen, maar ook AMR’s (Autonoom Mobiele Robots) kunnen voor de bevoorrading zorgen.

Automatisering van bedrijven

“Met de ‘Wall’ tonen we onze visie op de toekomst”, aldus CEO Helmut De Roovere. “We zijn ons er echter heel bewust van dat niet alle bedrijven hierop zitten te wachten. Heel wat bedrijven hebben amper ervaring met automatisering, en dan is dit niet de oplossing die het meest voor de hand ligt.”

Met Coby, Pallet-Load en onze Turn- en Mill-Assist Series beschikt RoboJob over doorontwikkelde oplossingen die meteen inzetbaar zijn en meteen impact hebben. De Roovere gaat verder: “Voor bedrijven die toch al een stap verder willen, kan je met de Tower al een pak meer autonomie creëren. Welke oplossing het meest geschikt is, hangt onder meer af van je werkstukken, machine en de ruimte op de werkvloer. Onze medewerkers staan klaar om klanten in dat traject te begeleiden”.

 

RoboJob
Het nieuwe hoofdkantoor in Heist-op-den-Berg. Foto: rr