Nieuws Mechelen Rotary Club Mechelen Opsinjoor schenkt 15.000 euro

Rotary Club Mechelen Opsinjoor schenkt 15.000 euro

Rotary Club Mechelen Opsinjoor schenkt 15.000 euro

Rotary Club Mechelen Opsinjoor schenkt 15.000 euro aan Artsen Zonder Vakantie voor de aanschaf van noodzakelijke zuurstofapparatuur voor vijf ziekenhuizen in de Democratische Republiek Congo.

In het kader van een totaalinvesteringsplan van 335.000 euro draagt Rotary Club Mechelen Opsinjoor zijn steentje bij. De 15.000 euro werden opgehaald door de organisatie van vier fundraising evenementen van de club en in samenwerking met de Rotary Foundation. Voorzitter Carl Mariën overhandigde de cheque officieel aan Artsen Zonder Vakantie.

De woordvoerder van Artsen Zonder Vakantie, Inge Weber, onderstreept het belang van adequaat zuurstofmanagement. “Het is één van de essentiële vereisten voor een succesvolle medische interventie. Door deze schenking zullen de vijf geselecteerde ziekenhuizen in D.R. Congo de kwaliteit van de interventies kunnen verhogen, met een daling van de sterftecijfers tot gevolg.”

Ook Rotary voorzitter Carl Mariën en Roger Leyman, coördinator van de actie, zijn in de wolken met het behaalde resultaat. “Deze schenking toont de sterkte en het belang aan van een club als Rotary Mechelen Opsinjoor. Onze leden en sponsors zetten zich dagelijks belangeloos in om onze sociale doelen te kunnen steunen. We zijn dan ook zeer verheugd dat we Artsen Zonder Vakantie kunnen helpen in hun enorm engagement.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.