den bollendijk Foto: Dirk Vertommen

Roxanne en Amélie zijn nieuwe gezichten van frituur Den Bollendijk in Grootlo

Het Heistse gehucht Grootlo heeft sinds deze week weer een frituur. Vriendinnen Roxanne Van Loock (30) uit Herenthout en Amélie Depelseneer (25) uit Tremelo namen de zaak over. Aan horeca-ervaring geen gebrek, want de twee kennen elkaar van hun vorige werk bij brasserie Miel Van Kest in Tremelo.

Kersverse frituuruitbaters Roxanne en Amélie speelden al langer met het idee om zelfstandigen te worden. Ze kennen elkaar al zes jaar van hun vorige jobs bij brasserie Miel Van Kest. Roxanne was er chef-kok, Amélie werkte er als zaalmedewerker.

Toen Amélie merkte dat frituur Den Bollendijk in Grootlo over te nemen stond, viel de puzzel in elkaar. Na enkele maanden voorbereiden, openden ze hun frituur afgelopen maandag. De naam van de zaak hebben ze behouden. Ze gaan er zich nu allebei voltijds op focussen.

De interesse is groot. Woensdag raakte Den Bollendijk zelfs uitverkocht. “We zijn erg geschrokken van de enorme belangstelling”, zegt Roxanne. “Drie dagen na elkaar stonden klanten aan te schuiven tot aan de straat. We horen van veel mensen dat ze een frituur in Grootlo echt hebben gemist. De zaak was hier zeker een jaar dicht door gezondheidsproblemen van de voormalige uitbater. Misschien heeft nieuwsgierigheid nog iets met de grote interesse te maken. Dat zal de toekomst uitwijzen.”

De nieuwe uitbaters hebben de zaak intussen wat opgefrist. “Er is geschilderd en goed gepoetst”, zegt Roxanne. “Grotere vernieuwingen, zoals een nieuwe deur, houden we voor later. We willen eerst aanzien hoe het hier draait.”

Verse specialiteiten

Roxanne is bevriend met de uitbater van frituur ’t Sloeberke in Koningshooikt (Lier). “Ik ben heel dankbaar voor de tips die ik op die manier kreeg”, zegt ze. Haar ervaring als chef-kok zet ze nu ook in de nieuwe zaak in, met een aantal verse specialiteiten op het menu.

“Onze bouletten zijn huisgemaakt, net als onze kaas- en garnaalkroketten”, zegt ze. “We hebben ook zelfgemaakte hamburgers, stoofvlees, goulash en vol-au-vent. Voorlopig runnen we de zaak met ons tweetjes, maar we kwamen er al achter dat de weekends te druk gaan zijn. We zoeken dus nog enkele flexi-jobbers die ons kunnen ondersteunen. Tijdens weekdagen gaan we het met ons twee proberen. Of dat lukt, gaan we nog moeten ondervinden.”