Rupel Gin wint titel van beste London Dry Gin van het land

De Rupel Gin van het Niels koppel Andy Herbos en Isabelle De Loenen is bij de World Gin Awards in Londen verkozen tot beste London Dry Gin van België. De distillateurs brachten hun gin zo'n drie jaar geleden op de markt. Ze gebruikten toen kruiden die ze tijdens de coronawandelingen plukten.

Andy is geboren en getogen in Niel, Isabelle groeide op in Aartselaar. In een eerder interview met Gazet van Antwerpen vertelden de twee dat het idee om gin te distilleren komt vanuit een passie en bewondering voor de Rupelstreek. "We zochten een product dat onze Rupelstreek kan vertegenwoordigen. Eerst dachten we aan streekbier, maar daar zijn er tegenwoordig al zoveel van", vertelde Isabelle toen. "Als twee ginliefhebbers begonnen we in die richting te denken", pikte Andy in.

(De tekst gaat verder onder de foto)

Andy Herbos van Rupel Gin
Andy Herbos met de award. Foto: ATV

De twee verzamelden tijdens de vele coronawandelingen verschillende kruiden en begonnen met een ginmerk. De Rupel Gin is uiteindelijk gestookt met twaalf botanicals, een verwijzing naar de twaalf kilometer lengte van de Rupel.

De twee namen hun gin uit Niel mee naar de World Gin Awards in Londen en keerden terug met een mooie titel en gouden medaille. “We zijn enorm fier”, zegt Andy. “We deden mee in een van de grootste categorieën, de London Gin, waardoor we veel concurrentie hadden. Dat we daar dan als winnaar uitkomen, is dat natuurlijk fantatisch.”