Nieuws Mechelen Sagaert wint Wo.Men@Work Award

Sagaert wint Wo.Men@Work Award

Sagaert wint Wo.Men@Work Award

Sabine Sagaert, global managing director malt bij landbouwmultinational Cargill met Europees hoofdkantoor in Mechelen, heeft de Wo.Men@Work award 2017 gewonnen voor haar strijd voor gelijkheid op de werkvloer. Sagaert wordt een jaar lang ceo-ambassadrice voor professionele gendergelijkheid.

De Wo.Men@Work Award werd voor de zevende keer uitgereikt door Jump en Coca-Cola European Partners aan een leidinggevende die zich persoonlijk inzet voor een evenwichtige man-vrouwverdeling in de organisatie. Daar zet Sagaert sterk op in. Ze beschikt over een leidinggevend team dat voor 54 procent uit vrouwen bestaat. In 2013 was dat nog maar twintig procent.

“Om echt impact te kunnen hebben, moet diversiteit in het hart van de onderneming zitten”, zegt de laureate. “Specifieke programma’s rond gendergelijkheid zijn één ding, maar daarmee verander je een bedrijf niet. Bedrijfsleiders moeten zich er ook echt voor engageren.”

Sagaert startte haar carrière bij Cargill in 2011, als hoofd van de Europese mouterijactiviteiten. Sinds 1 juni 2015 leidt ze de wereldwijde moutdivisie en is ze  verantwoordelijk voor achttien fabrieken in Noord- en Latijns-Amerika, Canada, Australië en Europa en een jaarproductie van ruim 2 miljoen ton mout.

Sagaert doet dat vanuit het Europese hoofdkantoor van Cargill in Mechelen, waar ongeveer 300 mensen werken. Ze vertegenwoordigen de activiteiten van Cargill Starches & Sweeteners, Cargill Texturising Solutions, Cargill Flavor Systems en Cargill Malt. Een groot deel van de werknemers is actief in afdelingen op pan-Europees en Belgisch niveau, zoals IT, Financiën, Juridische aangelegenheden, Operaties & Engineering, Corporate Affairs en Personeelszaken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.