heropening 2020

Salons Van Dijck opent de deuren na renovatie

MECHELEN - De bekende feestzalen ‘Salons Van Dijck’, in het centrum van Mechelen, opent opnieuw de deuren na een spectaculaire renovatie. De historische locatie werd volledig getransformeerd naar een hedendaagse multifunctionele feest- en eventruimte.

Volgens zaakvoerder Dieter Bilsen is de locatie steeds al een unieke plek geweest, maar was die toe aan een zeer grondige renovatie. “Bijna een jaar geleden zijn de werken hiervoor gestart. Het resultaat is buitengewoon. De prachtige lichtinval en het contrast tussen de waardevolle historische elementen en de hedendaagse architectuur zijn fantastisch."

Eind maart waren de werken grotendeels klaar, maar toen gaf de coronacrisis nog wat extra tijd om alles tot in de puntjes af te werken. Alle ruimtes werden volledig vernieuwd, zonder te raken aan de historische elementen die in het pand aanwezig zijn.

De locatie biedt nu nog meer mogelijkheden dan voorheen en is multifunctioneel inzetbaar voor allerhande feesten, meetings of evenementen. “Voor een grote openingsreceptie is het nog iets te vroeg, maar we nodigen iedereen uit om veilig, in aparte groepjes, samen een glaasje te drinken. Op onze kosten.”

De feestzalen werden samen met burgemeester Alexander Vandersmissen 'virtueel geopend'. Salons Van Dijck plant bovendien tijdens de zomermaanden zeven aperitief - ontdekkingsmomenten voor het grote publiek. "De locatie zal op verschillende dagen in juli en augustus doorlopend tussen 11u en 18u zijn deuren openen. Per uur laten wij maximaal vijftig personen op een unieke manier onze nieuwe locatie ontdekken en bieden wij een gratis aperitief aan.”
Reservatie hiervoor is helemaal gratis maar wel verplicht.

https://vimeo.com/430008681