Huis Van Dijck Foto: Leen Van de Sande

Salons Van Dijck viert 75ste verjaardag met nieuwbouw en wedstrijd

Huis Van Dijck, de vennootschap boven onder meer feestzaal Salons Van Dijck in Mechelen, bestaat dit jaar 75 jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. In november organiseert het bedrijf twee verjaardagsfeesten en via een online wedstrijd maakt iedereen kans om een feest ter waarde van maar liefst 7.500 euro te winnen.

In november is het precies 75 jaar geleden dat Huis Van Dijck in Mechelen opgericht werd. Na enkele jaren verhuisde het bedrijf naar de Frederik de Merodestraat, vlakbij de Grote Markt. Daar opende Salons Van Dijck, een ruime feestzaal die er nog steeds gevestigd is en enkele jaren geleden zelfs volledig gemoderniseerd werd. Daar wordt komend najaar het jubileum van Huis Van Dijck groots gevierd.

“Er staan verschillende activiteiten en initiatieven op het programma”, zegt zaakvoerder Dieter Bilsen. “Zo lanceren we een nieuwe website die nog gebruiksvriendelijker is. Maar bij een verjaardag hoort ook feest. Daarom organiseren we in november niet één, maar twee verjaardagsfeestjes. Het eerste op 7 november is voor onze partners, maar op 10 november zetten we de deuren open voor iedereen. Zo’n publiek toegankelijk feest in onze zaal is uitzonderlijk.”

In die periode wordt ook de winnaar van de grote wedstrijd bekendgemaakt. “Want wie jarig is, trakteert”, zegt Bilsen. “Daarom geven we een groot feest weg ter waarde van maar liefst 7.500 euro. Via onze vernieuwde website kunnen mensen een foto uploaden van een leuke herinnering, liefst een feest. De tien mensen die het hoogste aantal likes weten te scoren, gaan door naar de finale. In een nu nog geheime end-game nemen ze het tegen elkaar op.”

Met alle festiviteiten wil Huis Van Dijck vieren dat het niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een mooie toekomst heeft. “We blijven een modern en jong bedrijf”, klinkt het. “We zetten meer dan ooit in op sociale media en willen mensen blijven verwennen met leuke en verrassende feestjes in onze vernieuwde zaal in Salons Van Dijk en op de andere locaties. We willen meegaan met onze tijd en doen daar ook de nodige investeringen voor.”

Nieuwbouw

Eén daarvan is een nieuwbouw langs de R6 op de grens van Mechelen met Sint-Katelijne-Waver. “Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en het traject heeft lang geduurd, maar we zijn blij dat we eindelijk een bouwvergunning hebben verkregen”, zegt Bilsen. “Onze keuken is nu nog gevestigd in Duffel, maar we botsen daar te vaak op onze limieten. Wat potten en pannen zijn al lang niet meer genoeg. Daarom bouwen we een nieuwe grotere en hypermoderne keuken langs de R6.”

Van daaruit vertrekt de catering naar Salons Van Dijck in Mechelen, maar ook naar het Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg en het Afrikapaleis in Tervuren. Daarnaast verzorgt het bedrijf ook de catering voor tal van evenementen, zoals bijvoorbeeld de activiteiten naar aanleiding van het Belgisch voorzitterschap van de EU. “Door terug te keren naar Mechelen gaan we terug naar onze roots en kunnen we onze klanten in Antwerpen en Brussel nog beter bereiken en bedienen”, klinkt het.

Leuke tijd

Die goede service is volgens de medewerkers van Huis Van Dijck enorm belangrijk. “We willen al onze gasten een leuke tijd bezorgen, aangepast aan hun wensen”, vertellen Chloë De Quidt en Yente Baetens. “Denk maar aan een Chinees huwelijk waarbij symboliek heel belangrijk is, of aan bedrijven die specifieke noden hebben voor vergaderingen en netwerkevenementen. Iedereen moet bij ons een fijn evenement kunnen beleven.”

Alle informatie over de wedstrijd van Huis Van Dijck kan je vinden op de vernieuwde website van het bedrijf.