Nieuws Mechelen Saoedi’s nemen failliet CG Power Systems over

Saoedi’s nemen failliet CG Power Systems over

Saoedi’s nemen failliet CG Power Systems over

Mechelen – De Saoedische industriële groep EIC (“Electrical Industries Company”) neemt de activa over, zoals machines, inventaris en technologie van CG Power System Belgium NV en CG Holdings uit Mechelen. Het nieuwe bedrijf zal ‘Pauwels Transformers N.V.’ heten en zich vestigen in de bestaande gebouwen aan de Antwerpsesteenweg.

De EIC-groep, gevestigd in Dammam – Saoedi-Arabië, heeft verschillende fabrieken van transformatoren en elektrische apparatuur. Het had ook reeds decennialang technische en commerciële samenwerkingsovereenkomsten met CG in België voor de uitwisseling van technologie met betrekking tot transformatoren. De CEO en managing director van de EIC Group, de heer Tariq Al Tahini, is verheugd met de overname van CG Belgium. “Dit is een strategische mijlpaal voor de verdere groei van onze groep naar nieuwe regio’s in Europa en naar de markt voor hernieuwbare energie in het midden Oosten. We kijken ernaar uit om onze reeds lang bestaande relatie tussen het Koninkrijk Saoedi-Arabië en België te intensiveren.”

EIC zal de technologie van CG Power Systems binnen haar groep implementeren en verder ontwikkelen om de groeiende markt voor hernieuwbare energie aan te boren, onder meer in het Midden-Oosten.
CG Power Systems werd in 2005 overgenomen door de Indiase CG-groep van de familie Pauwels en in 2010 veranderde de naam in CG. De merknaam Pauwels bleef echter wereldwijd erkend in de sector van de elektrische industrie en transmissie. Het nieuw opgerichte bedrijf in België zal daarom ‘Pauwels Transformers N.V.’ heten en zal zich vestigen in de bestaande gebouwen langs de Antwerpsesteenweg te Mechelen. EIC zal de activiteiten van productie en onderhoud van transformatoren en transmissie onderstations geleidelijk herstarten vanuit zijn nieuw opgerichte basis in Mechelen.

Vlaams minister Bart Somers is uiteraard tevreden met de overname. “Pauwels Trafo is een begrip in Mechelen, maar ook in de rest van de wereld. Het bedrijf is altijd een pionier geweest op vlak van transformatoren en technologische ontwikkelingen voor hernieuwbare energie. Dat het bedrijf nu een overnemer heeft gevonden en de lange geschiedenis wordt verdergezet, is fantastisch nieuws voor onze stad. De opgebouwde knowhow in deze strategische sector gaat niet verloren, maar wordt verankerd in Mechelen en Vlaanderen.”

Ook burgemeester Alexander Vandersmissen juicht de overname toe. “Ik ben blij dat de overnemers teruggrijpen naar de naam van de stichter, Emmanuel Pauwels, vader van Vic Pauwels. Dat getuigt van een grondige historische en sociologische terreinkennis bij de overnemers. Op deze manier is het voortbestaan van een iconische fabriek en een landmark in onze stad verzekerd. Een topdag voor Mechelen!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

Fluvius zet Dijlepad in het licht

MECHELEN - Het Dijlepad tussen de Vijfhoek en de Haverwerf in hartje Mechelen kreeg dinsdagavond nieuwe sfeerverlichting. De oude grondspots… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.