Sarah Selleslagh

Sarah Selleslagh van Solix staat in de finale van de Strafste Onderneemster van Mechelen

De zoektocht naar dé strafste onderneemster van Mechelen nadert zijn ontknoping. Aan de hand van een persoonlijk portret stellen Made in Mechelen en Gazet van Antwerpen deze week de vijf genomineerden voor. Vandaag: Sarah Selleslagh van HR-bureau Solix.

Ze omschrijft zichzelf als levensgenieter die het moederschap van een puberzoon en de vrolijke chaos van een hondje jongleert, maar Sarah Selleslagh is toch vooral een onderneemster in hart en nieren. Met haar wervings- en selectiekantoor Solix wil ze naar eigen zeggen de rekruteringswereld herdefiniëren en mensen niet alleen aan een job, maar aan een “uitzonderlijke carrière helpen”.

“Ik begon mijn loopbaan in de rekruteringswereld bij een grote speler in de uitzendsector”, vertelt ze. “Ik ontwikkelde mezelf van recruiter tot gepassioneerde teamcoach en besloot later ook als freelancer bedrijven bij te staan. In 2021 nam ik de beslissing om mijn eigen professionele verhaal te schrijven met de oprichting van Solix.”

“Maar ik wou meer dan alleen mijn eigen verhaal schrijven. Ik wou ook anderen begeleiden naar succesvolle carrières. Dat is waar mijn onderneming om draait. Het geeft me voldoening om kansen te bieden en mensen te zien gedijen in hun nieuwe werkomgeving. Sinds onze opstart eind 2021 konden we al meer dan honderd mensen aan een direct vast contract helpen”, klinkt het trots.

Hoogte- en dieptepunten 

Ondernemen staat voor Sarah gelijk aan haar eigen weg kunnen gaan, legt ze uit. “Het ervaren van hoogte- én dieptepunten en mijn eigen koers daartussen kunnen navigeren. Dat is essentieel aan het ondernemersavontuur. Daar vertel ik ook over in onze podcast ‘The Hopping Podcast’. Die gaat over het eerlijke verhaal over ondernemen, met vallen en opstaan, maar ook over de dynamiek van de arbeidswereld. Denk aan the war on talent, gouden kooi kandidaten, maar bijvoorbeeld ook hoe bedrijven tegenwoordig best kandidaten aantrekken voor hun jobs. We hopen ook hiermee mensen te kunnen inspireren.”

Zelf haalt Sarah haar inspiratie uit de mensen die ze dagelijks ontmoet en de ervaringen die ze opdoet in de rekruteringswereld. Haar passie voor talentwerving is haar drijvende kracht, die constant wordt aangevuld door haar omgeving. “Het samenspel tussen mijn team en het realiseren van mijn droom geeft energie en zorgt ervoor dat ik mij dagelijks kan toewijden aan het succes van mijn onderneming.”

“Het is ook aan mijn team dat ik deze nominatie te danken heb”, gaat ze verder. “Samen met onze klanten, kandidaten, supporters, vrienden en familie zorgen zij er voor dat Solix de standaard in de rekruteringsector kan herdefiniëren.”

“En dat blijven we doen. We zijn momenteel bezig met het oprichten van Solix Academy, waarmee we een online platform willen creëren voor recruiters. Het is de volgende stap in onze missie om de branche te transformeren”, besluit Sarah.

Stemmen op Sarah, of een van onze andere straffe onderneemsters, kan nog tot en met 3 maart via https://www.made-in.be/strafste-onderneemster/.