Benny Sneyers

Schoenmaker Benny wordt gemeenteraadslid in Duffel

Maandagavond legt Duffels schoenmakers Benny Sneyers de eed af als gemeenteraadslid in de gemeente. Hij valt in voor Lise Switers, die enkele maanden met bevallingsverlof gaat. De schoenmaker wil zich inzetten voor meer groen en veilige en gezellige buurten.

"We kijken uit naar Benny’s enthousiasme in de gemeenteraad," zegt Staf Aerts, fractieleider van Groen. "Of je hem nu in zijn winkel of op straat tegenkomt, Benny wenst je steevast een uitbundige ‘Goeiemorgen!’. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. In de gemeenteraad zal hij vanaf maandag met evenveel passie de stem van de ondernemende Duffelaars vertolken."

"Al ruim 35 jaar werk ik als schoenmaker in Duffel. Op die manier krijg ik de kans om met veel Duffelaars een klappeke te doen. Zo hoor ik op een vlotte manier wat er leeft in Duffel en wat de Duffelaars bezighoudt", zegt Sneyers. "Ik wil me vooral inzetten voor veilige straten, meer groen en gezellige buurten. Het leven is te mooi om verzuurd rond te lopen. Vrolijke mensen in propere straten, daar hou ik van. Ook wil ik jongeren actief steunen om meer aan sport te doen. Dat is gezond én plezant. Dat zie ik als trouwe supporter van basketbalclub BBC elke week opnieuw."