Nieuws Mechelen Scoort Midzeelhoeve met originele wafelburger?

Scoort Midzeelhoeve met originele wafelburger?

Scoort Midzeelhoeve met originele wafelburger?

Met een hartige wafelburger dingt pannenkoekenbistro Midzeelhoeve uit Sint-Katelijne-Waver mee naar de titel Kooktalent van Vlaanderen.

De wedstrijd bekroont een uniek, ambachtelijk en succesvol gerecht waar een professionele chef, amateurkok of fabrikant fier op is en dat een handelsmerk van de zaak is geworden. Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: beste gerecht, beste recept en beste concept.

De Katelijnse Midzeelhoeve mikt op twee prijzen. “Tijdens de jurydag in Lane 12 in Schelle heeft Mario van de Midzeelhoeve voor de jury de wafelburger geserveerd”, zegt Christine van de Midzeelhoeve. “Dit is een hartige wafel die er uitziet als een Brusselse wafel. Er wordt echter geen suiker voor gebruikt, maar aan het deeg worden wel verschillende verse kruiden toegevoegd. De wafel wordt in twee gesneden en daartussen gaat een Angus hamburger, wat sla, tomaat, verse ui, gesmolten kaas en een lekker baconsausje. Dit alles wordt geserveerd met een vers slaatje en lekkere, zoete, gegrilde maïs. Het doel van de wedstrijd is het origineelste recept te bekronen. Daarom vinden we dat we zeker en vast moesten deelnemen.”

De Midzeelhoeve waagt ook haar kans in de categorie Beste Concept. “Met onze pannenkoekenbistro zijn wij redelijk uniek in Belgie, dus deze kans mogen we ook niet laten liggen”, zegt Christine.

Het oordeel van de professionele jury telt voor 75% van de stemmen. De overige 25% komt van stemmen van het publiek via de website www.hettalentvanvlaanderen.be/kooktalent. Stemmen kan nog tot 15 februari.

De prijzen worden uitgereikt tijdens de Nacht van de Hospitality op 27 februari in San Marco Village in Schelle.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.