protime softmachine Foto: Protime

SD Worx-dochter Protime neemt Spaanse sectorgenoot over

Het Mechelse softwarebedrijf Protime heeft zijn Spaanse sectorgenoot SoftMachine overgenomen. De overname kadert in Protime's ambitie om de Europese marktleider in workforce management oplossingen te worden. Protime is intussen niet enkel actief in België en haar buurlanden, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Spanje.

Protime nam alle aandelen in het SoftMachine over. De Spaanse specialist in tijdsregistratie ondersteunt zo'n 450 middelgrote bedrijven en heeft kantoren in Barcelona en Madrid. Het team bestaat uit zo'n 40 werknemers.

“We groeien snel met Protime door in te spelen op de shift naar een meer flexibele arbeidsmarkt en de internationalisering van onze klanten. Door uit te breiden met sterke lokale partners, zoals SoftMachine in Spanje, versterken we onze slagkracht om de beste aanbieder in Europa te worden in workforce management oplossingen.” zegt Gille Sebrechts, CEO van Protime. “De bedrijfscultuur is voor Protime een heel belangrijk gegeven en we zien in SoftMachine een echte culture fit.”

"Deel uitmaken van een sterk bedrijf" 

Ook de oprichters van SoftMachine zijn tevreden met de overname. “Sinds de oprichting van Softmachine in 1989, ontwikkelen we succesvolle time management oplossingen dankzij de waardevolle steun van ons team en onze klanten. We waren daarbij een toegevoegde waarde voor deze organisaties en de maatschappij. Door ons bij Protime aan te sluiten, zullen we samen met onze klanten ​ blijven groeien en nieuwe doelen bereiken,” legt Oscar Bermejo, mede-oprichter van het Spaanse bedrijf, uit.

“Al van in onze eerste gesprekken was de match van cultuurwaarden duidelijk", vult zijn collega Marc Noëlle aan. "Tegelijk zullen we deel uitmaken van een sterk Europees bedrijf. We bundelen onze kennis, expertise en ons netwerk om onze klanten de beste tijdregistratietools en -services te kunnen bieden. Ook kunnen we zo blijven investeren in de persoonlijke groei en het welzijn van onze werknemers."

Door de overname treedt het Spaanse bedrijf toe tot een van de grootste workforce management aanbieders in Europa. Protime is een dochterbedrijf van SD Worx.