Shopopop biedt nu ook crowdshippingdiensten aan aan Mechelse ondernemers en bezorgers

MECHELEN - Europese pionier in crowdshipping Shopopop biedt vanaf nu ook haar diensten aan in Mechelen. Dat maakt het platform bekend via een persbericht. Om deeleconomie te versterken werkt het platform al samen met bedrijven als Colruyt en Carrefour, maar nu is het dus ook op zoek naar Mechelse handelaars om hun duurzame leveringsopties aan te bieden.

Shopopop werkt momenteel al samen met grote bedrijven al samen met grote bedrijven als Colruyt, Carrefour en Cora, maar vanuit de idee van deeleconomie werken ze ook samen met lokale handelaars. “Het achterliggende idee is om maximaal gebruik te maken van bestaande verplaatsingen om zo duurzame efficiëntiewinsten te boeken in tijd, geld en uitstoot: voordelig voor planeet en portefeuille”, stelt Kris De Coster, International Development manager bij Shopopop. “Essentieel daarbij is dat er enkel met particuliere bezorgers of Shoppers gewerkt wordt: voor professionele bezorgers is bij Shopopop geen plaats.”

Om in de Dijlestad voet aan de grond te krijgen, is Shopopop nog op zoek naar bedrijven en bezorgers om hun werking te versterken. "Concreet gaat het zo: een particulier plaatst zijn bestelling bij een supermarkt of handelaar, waarna de app van Shopopop een geschikte particulier uit de buurt zoekt die op zijn route de levering wil doen. Die krijgt in ruil een kleine vergoeding die varieert naargelang de afstand, de grootte en de ‘moeilijkheid’ van de levering", klinkt het.