Nieuws Mechelen Showroom vol oldtimers dubbel zo groot en het juweeltje is een Lamborghini van bijna 350.000 euro

Showroom vol oldtimers dubbel zo groot en het juweeltje is een Lamborghini van bijna 350.000 euro

Zaakvoerder Guy Vermant bij de zeldzame Lamborghini in de nieuwe showroom. Foto: Dirk Vertommen

Showroom vol oldtimers dubbel zo groot en het juweeltje is een Lamborghini van bijna 350.000 euro

MECHELEN- Een knalrode Lamborghini van meer dan vijftig jaar oud met een prijskaartje van net geen 350.000 euro. Het is maar een van de juweeltjes die je bij Collection by Vermant in Mechelen kunt bewonderen. De showroom voor oldtimers, sportwagens en andere klassiekers is na een uitbreiding dubbel zo groot en je kunt er dit weekend op ontdekkingstocht. Ook met een beperkter budget.

Guy Vermant is ondertussen dertig jaar zaakvoerder van het autobedrijf, al sinds 1967 voor Volvo een begrip in de streek. De man is een groot autoliefhebber, vooral als het om klassieke wagens gaat. Dat inspireerde hem om vier jaar geleden Collection by Vermant te lanceren, een nieuwe afdeling ‘pure autopassie’ zoals het bedrijf het zelf noemt.

In de vestiging in de Generaal de Wittelaan staat een gepassioneerd en ervaren team klaar om autoliefhebbers op hun wenken te bedienen: of je nu op zoek bent naar een oldtimer, je paradepaardje graag in goede handen geeft voor een onderhoud of zelfs een restauratie. Hier kan het allemaal. “De afdeling is de parel aan onze kroon”, zegt Johan Sterckx, operationeel manager bij Volvo Vermant. Door het succes van het unieke concept is de oppervlakte van de showroom verdubbeld tot 2.000 vierkante meter. “Het is een zeer interessante business waarvoor we een aantal versnellingen hoger hebben geschakeld. Rond onze collectie hebben we nu een heel mooie toonzaal gebouwd”, vertelt de manager.

 

Bij Vermant zijn ze ervan overtuigd dat het publiek voor zulke wagens blijft groeien. “Vergelijk het met muziek. De echte liefhebber grijpt opnieuw naar vinyl en stapt af van het digitale. Bij auto’s gaan we door de opkomst van elektrische wagens ook meer en meer digitaal. Wel, wij verwachten dat mensen bij auto’s voor hun hobby ook meer naar auto’s gaan grijpen die manueel werken”, legt Sterckx uit.

Mikken op breder publiek

Bij de liefhebbers zijn auto’s met ronkende motoren populairder dan ooit. Het pronkstuk dat momenteel in de showroom staat te blinken is een knalrode sportauto van het Italiaanse Lamborghini. Niet zomaar een Lamborghini. “Een 400 GT 2 + 2 uit 1968. We verkopen hem voor een klant”, zegt Johan Sterckx. Kostprijs van deze droom van een wagen: 349.450 euro.

“Ik begrijp dat ons Collection-verhaal bij sommige mensen misschien elitair overkomt. Nochtans mikken we op een breder publiek. Zo hebben wij ook een instap ‘jongtimer’, een zwarte Mercedes SLK uit begin de jaren negentig van vorige eeuw met ongeveer 60.000 kilometer op de teller. Die heb je voor 10.900 euro. Alles op vier wielen dat leuk is, proberen we aan te kopen en te verkopen”, vertelt de operationeel manager.

 

Op dezelfde site breidt Vermant meteen de service voor zijn Volvo-klanten uit. “Onze vestiging op de Antwerpsesteenweg was initieel gebouwd om een paar honderd auto’s per jaar te leveren. We zijn zo gegroeid dat het gebouw uit zijn voegen barstte”, zegt Sterckx.

Daarom kreeg het tweedehands gamma van het Zweedse automerk een plekje in de Generaal de Wittelaan. “In een volledig aparte toonzaal kunnen klanten terecht voor Volvo Selekt, het officiële label voor tweedehandswagens van het merk. Binnen en een stukje buiten kunnen we er een veertigtal wagens tonen”, vertelt Johan Sterckx.

Klaar voor de toekomst

In hetzelfde gebouw realiseerde het autobedrijf ook een nieuw state of the art center waar klanten hun nieuwe of tweedehandswagen kunnen afhalen. “Tegelijkertijd kunnen we daar tot acht Volvo’s afleveren. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst.”

De nieuwe showroom in de Generaal de Wittelaan 7b is zowel zaterdag als zondag open van 10 tot 17u. Iedereen is welkom. “Zelfs als je geen intentie hebt om een wagen aan te kopen. De passie voor auto’s staat bij ons centraal”, zegt Sterckx.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.