Nieuws Mechelen Sint-Katelijne-Waver maakt opnieuw 100.000 euro vrij voor lokale ondernemers

Sint-Katelijne-Waver maakt opnieuw 100.000 euro vrij voor lokale ondernemers

Sint-Katelijne-Waver maakt opnieuw 100.000 euro vrij voor lokale ondernemers

SINT-KATELIJNE-WAVER – Nadat het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver in juni al een eerste pakket steunmaatregelen goedkeurde, maakt men nu opnieuw 100.000 euro vrij voor steun aan lokale ondernemers en verenigingen.

Het geld komt uit een coronafonds en moet bedrijven en verenigingen helpen om de tweede lockdown door te komen. “De horeca is al enkele weken dicht en ook de tweede lockdown, die deze week inging, raakt veel bedrijven. Extra steun is dan ook op zijn plaats”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA).  “Door de verstrengde coronamaatregelen zien veel lokale ondernemingen hun inkomsten fel afnemen of zelfs volledig wegvallen, en dat al voor de tweede keer op enkele maanden tijd. Heel wat organisaties hebben het moeilijk, daarom doen we als gemeentebestuur een extra inspanning.”

Hoe de steunmaatregelen verdeeld worden moet volgens de burgemeester nog worden bepaald. “Dat staat op de agenda van de raadscommissie van 16 november. Het definitieve voorstel wordt ter goedkeuring voorgelegd op de gemeenteraad van 30 november. We hopen nadien snel over te kunnen gaan tot de uitbetaling van de extra middelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.