Nieuws Mechelen Sint-Katelijne-Waver noteert al 70 aanvragen voor tweede coronafonds

Sint-Katelijne-Waver noteert al 70 aanvragen voor tweede coronafonds

Sint-Katelijne-Waver noteert al 70 aanvragen voor tweede coronafonds

SINT-KATELIJNE-WAVER – Al zeventig ondernemers uit Sint-Katelijne-Waver dienden een aanvraag voor steun van het tweede coronafonds. Nog tot 15 januari kunnen getroffen bedrijven zo’n aanvraag indienen.

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver trekt 50.000 euro uit om ondernemingen die schade ondervonden van de tweede sluitingsgolf in oktober en november te compenseren. Deze steun komt bovenop de federale en Vlaamse maatregelen. Daarvoor moeten de ondernemingen aan een aantal voorwaarden voldoen.

Ze moeten gedwongen gesloten zijn door de coronamaatregelen van de federale en Vlaamse overheid, ze dienen een vestiging te hebben in Sint-Katelijne-Waver en ze moeten een activiteit in hoofdberoep uitoefenen om aanspraak te maken op de volledige premie. Indien de ondernemer de activiteit in bijberoep uitoefent, wordt de premie gehalveerd.

Zuivere afhaalrestaurants en restaurants waarvan de hoofdactiviteit afhaalmaaltijden zijn, komen niet in aanmerking voor deze premie. Horecazaken die huren of in concessie van de gemeente uitgebaat worden, komen ook niet in aanmerking voor een premie omdat de gemeente reeds de handelshuur en concessievergoedingen voor de periode van sluiting kwijtscheldt.

Ondernemingen die nog geen aanvraag indienden, kunnen dat tot en met vrijdag 15 januari nog doen via www.skw.be/tweede-coronafonds.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.