Smaakwandeling1

Smaakwandeling LON Neteland valt in de smaak

De tweede editie van de smaakwandeling in Duffel, georganiseerd door het Lokale Ondernemersnetwerk Neteland van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen, kreeg een zeventigtal ondernemers op de been. Nadat de eerste editie vorig jaar zich op de Duffelse bedrijvenzone Boshoek afspeelde, was deze keer kmo-zone Itterbeek de plaats van afspraak. Verschillende gerechten werden op vier bedrijfslocaties verorberd. Elk gerecht ging gepaard met een kennismaking met het gastbedrijf.

De dag startte met een aperitief en enkele hapjes bij Antilope De Bie, de grafische groep uit Duffel die onlangs door een fusie van Antilope Printing uit Lier en De Bie Printing uit Duffel is ontstaan. Zaakvoerder Bart De Bie gaf uitleg over het familiebedrijf dat na verschillende overnames een sterke groei kent. “Door die groei wordt er momenteel een bijkomende ruimte gebouwd. Die moet tegen begin maart 2018 volledig operationeel zijn”, gaf hij mee. Huis Van Dijck, van zaakvoerder Dieter Bilsen, zorgde in samenspraak met de vier gastbedrijven voor de catering van de avond.

Voor- en hoofdgerecht

Voor het voorgerecht staken de aanwezigen de straat over tot bij FMP Plus. Het bedrijf van Jan De Graef groeide in dertig jaar tijd uit van een glasplaatsingsbedrijf tot een aluminiumconstructiebedrijf voor topsegmentbeglazing. Onder andere het nieuwe, drempelloze Sky Frame werd er voorgesteld.

Het hoofdgerecht van de avond werd opgediend bij Malu, actief in de import en export van textiel voor onder andere enkele grote kledingketens. Daar werd vooral aandacht besteed aan de doordachte inrichting van de kantoren. De vroegere vergaderzaal met refter werd er omgevormd tot ontmoetingsruimte, aangekleed als gezellige bistro. Niet alleen het personeel kan er ’s middags eten, maar ook de verkopers kunnen er passend hun klanten ontvangen. De inrichting is het werk van Project-Office uit Lier, geleid door zaakvoerder Dimitri Baeten.

Dessert

Het einde van de avond was voorzien bij Jefs, een autobedrijf geleid door Jef Op de Beeck. Bij Jefs kunnen klanten hun exclusieve, waardevolle wagens in de allerbeste omstandigheden in bewaring geven. Tegelijk is er ook een afdeling die klassieke wagens te koop aanbiedt.