SofiVanUssel_bewerkt-1

Sofi Van Ussel start reeks wandelingen bij Jan Roobaert

LIER - Tijdens een fikse wandeling 100 keer een goed gesprek voeren met ondernemers uit de provincie Antwerpen. Dat is het doel van Unizo-directeur Provincie Antwerpen Sofi Van Ussel. Jan Roobaert van Aannemingen Jan Roobaert uit Lier mocht de spits afbijten.

Een gesprek met koffie en een koekje in de vergaderzaal laat Sofi Van Ussel even achterwege. Met de Ronde van de Provincie Antwerpen wil ze ondernemers letterlijk uit hun kot lokken. “Ik ben ervan overtuigd dat dit andere gesprekken oplevert dan in een klassieke kantooromgeving”, zegt Sofie Van Ussel. “Tijdens de gesprekken wil ik peilen naar hun welbevinden, waar liggen ze als ondernemer van wakker, waar ontbreekt het hen aan, hoe kunnen we ze helpen natuurlijk gaan we het ook over hun successen hebben.”

Jan Roobaert was de eerste in lijn. De zaakvoerder van Aannemingen Jan Roobaert uit Lier reageerde alvast positief op het initiatief: “Als je beweegt, denk je anders na. Ik ben er dan ook zeker van dat er na 100 wandelingen zeer mooie resultaten neergelegd kunnen worden.”

Verschillende profielen

De ondermemer mag zelf kiezen waar de anderhalf uur durende wandeling doorgaat. “Hij of zij weet immers het best waar het goed wandelen is en welke omgeving hem of haar inspireert.” Sofi Van Ussel zal aan een hoog tempo moeten wandelen want de bedoeling is om tweemaal per week op wandel te gaan en uiteindelijk na een dik jaar op een totaal van 100 wandelingen uit te komen.

De ondernemers die Sofi Van Ussel zullen vergezellen tijdens haar wandeling, zijn zeer divers. Het gaat net zo goed om starters als om doorwinterde entrepreneurs met een stevig trackrecord en een groot personeelsbestand. De vele zinvolle gesprekken die zo tot stand komen, wil Unizo Provincie Antwerpen bundelen om tot een actieplan over te gaan. “Het moeten niet alleen ontmoetingen zijn, maar ook momenten om dingen te leren waar we nadien mee aan de slag gaan”, besluit Sofi Van Ussel.