Pfizer_Stage

Sofie Joosen loopt stage bij Pfizer

Ook dit jaar lopen er tijdens het zomerreces enkele parlementsleden stage bij een bedrijf. Het is een initiatief dat al 25 jaar lang uitgaat van Voka – Kamers van Koophandel. Vlaams parlementslid Sofie Joosen, tevens schepen in Duffel, ging langs bij de vestiging van Pfizer in Puurs. “De zomerstages van Voka zijn erg interessant, omdat ze ons de kans geven om een beter beeld te krijgen van de knelpunten en bezorgdheden van onze bedrijven”, aldus Sofie Joosen.

De vorige jaren liep Sofie Joosen al zomerstages bij Reynaers Aluminium in Duffel en Greenyard Foods in Sint-Katelijne-Waver. Dit jaar was Pfizer Puurs aan de beurt. "Wij danken de volksvertegenwoordiger voor haar aandacht voor Pfizer", zegt directielid Veerle Silis. "De voorbije vijf jaar werd ruim 500 miljoen euro geïnvesteerd in de Puurse vestiging. Dat heeft ook voor een sterke groei gezorgd."

Sofie Joosen kreeg ook een rondleiding door de productie-eenheid van het pneumokokkenvaccin Prevenar en door de verpakkingseenheid. “Het is indrukwekkend om een innovatieve farmaceutische site als Pfizer Puurs van dichtbij te ervaren. Het is aan het beleid om zulke bedrijven te ondersteunen in hun groeiverhaal. De verankering in onze regio is een prioriteit, gezien de bijdrage aan de economie en de tewerkstelling.” Pfizer Puurs stelt meer dan 2.000 mensen tewerk en Pfizer België zorgt voor 2,6 miljard euro toegevoegde waarde aan onze economie.

Leerrijk

Er werd eveneens ingegaan op de duurzame aanpak van Pfizer Puurs met een eigen energiewinning met twee windturbines en een warmtekrachtkoppeling. “Wat ik onthoud van dit bezoek zijn de enorme focus op kwaliteit en veiligheid, de continue zoektocht naar innovatie en de expertise van de medewerkers met steeds de patiënt in het achterhoofd”, besluit Sofie Joosen.

Pfizer Puurs is de grootste productie- en verpakkingssite van Pfizer in Europa. Jaarlijks worden er ruim 300 miljoen steriele eenheden geproduceerd, verpakt en klaargezet om naar meer dan 172 landen te exporteren. Naast de productievestiging in Puurs, is het bedrijf ook actief in Anderlecht, Zaventem en Elsene.