Solucious Foto: rr

Solucious opent laadplein in Bornem met plaats voor 26 voertuigen

In Bornem langs de Rijksweg opent Solucious, het foodservicebedrijf van Colruyt Group, een laadplein. Op het plein kunnen 26 auto’s tegelijkertijd opgeladen worden aan de AC laadpunten. “Het laadplein is in eerste instantie gebouwd voor onze medewerkers en bezoekers, maar het plein is uiteraard ook een troef voor de buurt en de vele evenementen in Bornem”, zegt divisiemanager Yves Vandenbrande.

Eerder zette Solucious al een stap vooruit richting duurzaamheid met de vijf elektrische koelvrachtwagens. Nu pakt het bedrijf uit met een laadplein voor elektrische wagens met 26 laadplaatsen.

“We zetten sterk in op elektrificatie van onze supply chain, bijvoorbeeld met onze vijf elektrische koelvrachtwagens. Met het laadplein op de parking geven we een duidelijk signaal dat we ook op vlak van onze medewerkersmobiliteit de transitie inzetten richting proper en uitstootvrij rijden”, zegt Vandenbrande.

Het laadplein komt er aan de achterzijde van het gebouw langs de Rijksweg in Bornem. “In eerste instantie is dit laadplein gebouwd voor onze medewerkers en bezoekers. We beseffen tegelijkertijd dat het laadplein ook een troef kan zijn voor de buurt en de vele evenementen hier in Bornem. Daarom zijn buren en bezoekers van evenementen ook steeds welkom om gebruik te maken van de laadpalen.”

In samenwerking met DATS24 plaatste Colruyt Group de laadpalen op de parking. “Gezien elke AC-laadpaal voorzien is van twee laadpunten, is er vandaag ruimte om 26 voertuigen gelijktijdig op te laten. Daarnaast plaatsen we deze zomer nog een snellader”, zegt Jonas Cautaerts van DATS24.

“Omdat we ervan uitgaan dat dit laadplein veelvuldig gebruikt zal worden door omwonenden en bij lokale evenementen, volgen we het gebruik en de laadbehoefte sterk op. Indien nodig is er nog een capaciteit om het laadplein te verdubbelen naar 52 laadpunten.”

Het laadplein werd gerealiseerd binnen de Clean Power for Transport oproep 2022 en met de steun van het Departement Mobiliteit en Openbare werken van de Vlaamse Overheid. Het laadplein vroeg een investeringskost van meer dan 200.000 euro.

Wie gebruik wil maken van de laadpalen, betaalt met een DATS24-laadpas of -app 0,45 euro per kilowatt.