Food & Dreams Niel In de schaduw van de kerk, aan het Sint-Hubertusplein, opent Sophie Persoons binnenkort haar traiteurswinkel Food & Dreams. Foto: bar

Sophie geeft haar culinaire dromen nog meer vorm met traiteurswinkel in Niel

Goed twee jaar geleden begon Sophie Persoons (47) uit Schelle met een cateringservice en homecooking, nu opent ze half april ook een traiteurswinkel aan het Sint-Hubertusplein in Niel: Food & Dreams.

Van thuis uit was Sophie altijd al gepassioneerd door koken en lekker eten. Eind 2021 besloot Sophie, directiesecretaresse in een bouwbedrijf, in bijberoep Food & Dreams op te starten. Naast een traiteur- en take away-service komt ze ook aan huis om à la minute te koken.

“De bestellingen liepen vlot binnen en ik kreeg heel veel lovende reacties. Was 2022 al een mooi parcours, 2023 was ‘surrealistisch’. Wat er gebeurd is, dat weet ik niet (lach), maar ik kon de vraag amper bijhouden.”

“Eind 2022 begon het samen met mijn grote steun en toeverlaat, mijn man Dirk, al te broeden, ‘wat ga ik doen?’. Want het smaakte naar meer. Op dat moment stond Lientje’s Bistro in Niel over te nemen. Maar uiteindelijk zagen we daar van af, omdat je dan toch nog meer in een keurslijf gedwongen wordt als je er eens even tussenuit wilt. Omdat de traiteurservice en take away goed draaien en we daarvoor een grotere keuken nodig hadden, dachten we steeds meer in de richting van een winkel.”

Uiteindelijk stootten ze op het pand aan het Sint-Hubertusplein. Intussen had Sophie in oktober vorig jaar ook al haar job als directiesecretaresse opgegeven.

Lokale producten

In haar winkel gaat Sophie voor dagvers bereide gerechten en lokale producten. “Zo heb ik voor mijn stoofvlees bijvoorbeeld al een test gedaan met Hellegatbier. Er gaat ook een aanbod zijn van kant-en-klare maaltijden voorverpakt in bakjes en een aantal soepen, maar in de toog gaan vooral grote schalen met versbereide gerechten staan. Mijn bedoeling is om ongeveer om de twee weken het aanbod te wisselen, ook naargelang de seizoenen.”

“Een muur van de winkel wordt volledig bekleed met rekken voor droge voeding, met een aanbod van bijproducten zoals wijnen, speciale chips en andere snacks die je niet in de doorsnee supermarkt vindt, olijfolie of leuke tafeldecoratie. Daarvoor werk ik graag samen met andere lokale ondernemers zoals Rupelgin en E.Flowers uit Niel dat met droogbloemen originele tafeldecoratie maakt en Kylua Ballonnen uit Schelle. Daarnaast werk ik voor desserts samen met Goesting in A uit Boom.”

Het is nu nog alle hens aan dek om alles klaar te stomen tegen de opening op 16 april. “Ik heb heel veel te danken aan mijn man, zonder hem had ik dit nooit kunnen realiseren”, looft Sophie. Voor alle duidelijkheid: ook de cateringservice voor allerlei feestjes en gelegenheden en de homecooking blijft Sophie verzorgen.