Nieuws Mechelen Spectaculaire daling van aantal Mechelse faillissementen

Spectaculaire daling van aantal Mechelse faillissementen

Spectaculaire daling van aantal Mechelse faillissementen

FaillietHet aantal Belgische faillissementen in april is in vergelijking met verleden jaar met 12 procent gedaald. In totaal gingen 841 zaken failliet. Dat zijn er 116 minder dan in april 2015. Dat blijkt uit cijfers van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Van januari tot en met april van dit jaar noteert Graydon een daling van 16 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2015. Maar dat is klein bier vergeleken met de cijfers in het arrondissement Mechelen.

Van januari tot en met april werden in het arrondissement Mechelen 60 bedrijven failliet verklaard, tegen 93 in dezelfde periode vorig jaar. Dat staat gelijk aan een daling met 35,48%.

In april zijn de cijfers nog spectaculairder. Vorige maand gingen in het arrondissement Mechelen slechts 15 bedrijven failliet, tegenover 25 in dezelfde maand in 2015. Dat betekent een daling met 40%.

“De daling zet zich door in het gehele land”, zegt  Eric Van den Broele, Senior Manager Research & Development bij Graydon. “Over de eerste vier maanden van dit jaar noteren we binnen het Vlaamse Gewest een daling van het aantal faillissementen met 7,5 %. In Wallonië zien we een daling met bijna 21 %. In het Brusselse Gewest is de daling van het aantal faillissementen het sterkst. In de eerste vier maanden van dit jaar noteerden we daar 536 uitspraken, dat is een daling van bijna 31 %.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.