Visual Crowdfunding 3_2

Speelgoedmuseum Mechelen zoekt 30.000 euro om verhuis mogelijk te maken

Speelgoedmuseum Mechelen kondigt met trots de lancering aan van zijn crowdfundingscampagne om de verhuizing naar een nieuwe locatie mogelijk te maken. In het najaar van 2024 verhuist het museum van Nekkerspoelstraat 21 naar het nieuwe station van Mechelen. De crowdfunding zoekt gulle speelvogels en biedt hen de kans mee te verhuizen. In totaal hoopt het museum 30.000 euro te ontvangen.

Verschillende pakketten kunnen worden gekocht. Al vanaf 1 euro kan men een steunmuntje schenken. Je kan sponsoren voor de praktische verhuizing, brandstof van de verhuiswagen, je kan extra toegankelijkheid schenken of vitrinekasten financieren. De meest gulle gever kan het Grootste Speelvogel pakket aanschaffen, daarvoor heb je 2000 euro nodig. In ruil daarvoor krijg je een speciale vermelding in het museum, word je uitgenodigd voor de exclusieve pre-opening van Speelgoedmuseum Mechelen en ontvang je een tof spel.

Een van de opvallendste pakketten is het Peter-Meter Verhuispakket, dat voor slechts 50 euro kan aangeschaft worden. Bij aankoop van dit pakket, wordt de naam van de koper digitaal vermeld, gedurende 1 jaar, bij één van de 920 speelgoedcollectiestukken die tentoongesteld worden in het nieuwe museum. Bovendien zijn giften vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar, waardoor je 45% van de gift terugkrijgt.

Impact maken
“Met de steun van elke speelgoedliefhebber kunnen we de laatste puntjes op de i zetten en het verhuisplan van het museum realiseren.”, zegt directeur Niek De Meester. “We zijn nu al heel dankbaar voor alle donaties. Zelfs als de link crowdfunding.speelgoedmuseum.be wordt gedeeld met vrienden, kennissen of collega’s, maak je ook al mee impact. We roepen iedereen op om de link door te sturen.”

De crowdfundingscampagne van Speelgoedmuseum Mechelen loopt nog tot en met 30 september. Je kan alle uitleg en informatie vinden op de website https://crowdfunding.speelgoedmuseum.be/.