Nieuws Mechelen Sportoase baat zwembad en sporthal Londerzeel uit

Sportoase baat zwembad en sporthal Londerzeel uit

Sportoase baat zwembad en sporthal Londerzeel uit

zwembadMaandag ondertekenen de gemeente Londerzeel en de Groep Sportoase nv een overeenkomst voor het ontwerp, de financiering, nieuwbouw/renovatie en exploitatie van de sportinfrastructuur aan de Lijsterstraat, met zwembad en sporthal.

Sportoase nv zal instaan voor de exploitatie van het zwembad gedurende de volgende 30 jaar mits een jaarlijks geïndexeerde bijdrage van de gemeente van 1.040.000 euro. Dit betekent een aanzienlijke besparing op het huidige exploitatieverlies van ruim 1.300.000 euro.

Voor de gemeentelijke bijdrage realiseert Sportoase nv een ambitieus programma met een volledige renovatie van het bestaande zwembad en de huidige sporthal, de bouw van een instructiebad met beweegbare bodem en van nieuwe kleedkamers en de oprichting van een bijkomende sporthal.

Er komt tevens een cafetaria met zicht op het sportgebeuren, een welnesszone, kantoorruimte, een gevechtssportzaal, danszaal en een fitnessruimte.

Sportoase werkt momenteel aan de opmaak van de definitieve bouwplannen. Deze plannen worden vóór het indienen van de bouwaanvraag voorgelegd aan de buurtbewoners.

Volgens de huidige planning zal het zwembad gesloten zijn vanaf 1 januari 2017 tot september 2018. De sporthal blijft open gedurende het huidige sportseizoen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.