Nieuws Mechelen Spot Workshops: de Airbnb voor workshops

Spot Workshops: de Airbnb voor workshops

Spot Workshops: de Airbnb voor workshops

MECHELEN – Workshops zijn helemaal hip, ze bieden aan antwoord aan de vraag naar levenslang leren en naar meer pauze momenten in deze drukke wereld. Je kan ze overal terugvinden. Maar misschien wel te verspreid, waardoor je de bomen door het bos niet meer ziet. Daarom startte Sientje Palmans uit Mechelen eind 2019 met het platform Spot Workshops.

Je kan Spot Workshops een beetje aanzien als de ‘Airbnb voor workshops’. Dit platform ontstond uit de vraag van deelnemers aan workshops om een beter overzicht te krijgen, zodat zij op basis van locatie én type workshops, een juiste keuze kunnen maken. Maar ook da aanbieders va, workshops waren op zoek naar een platform waar zij een bredere doelgroep kunnen bereiken.

Wat het jaar van de workshops moest worden, werd het coronajaar. Het is absoluut niet evident voor offline workshops. Maar wat zagen we? De nood om workshops te beleven, creativiteit te laten vloeien en geïnspireerd bleef stijgen. Tijdens Corona en nu nog steeds kan je ook op het platform ‘workshops voor thuis’ spotten. Zo volg je via een online workshop of door een DIY pakket toch die workshop die jou interessant lijkt. Op je eigen tempo en vanaf je eigen locatie.

“Dit blijven we zeker verder zetten, al blijven die offline belevingen even belangrijk om te doen zolang het kan”, aldus Sientje.

Het platform is gevuld met unieke workshops. Teambuildings en vrijgezellen activiteiten plannen worden zo dus ook weer een stuk gemakkelijker. Vandaag zijn er een 65-tal workshop heroes op het platform die hun workshops aanbieden. Het doel is om in heel Vlaanderen, de centrale plaats te zijn om workshops te spotten.

Foto’s: copyright By Nouchka

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs-Sint-Amands
Puurs-Sint-Amands

Interieurglas in een nieuw kleedje

PUURS – Het familiebedrijf Interieurglas uit Puurs werkte de afgelopen maanden aan een complete rebranding. Ondertussen staat er een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.