Nieuws Mechelen Stad Lier verlengt steunmaatregelen voor bedrijven

Stad Lier verlengt steunmaatregelen voor bedrijven

Stad Lier verlengt steunmaatregelen voor bedrijven

LIER – In de verdere strijd tegen het coronavirus, werden de maatregelen om verdere verspreiding van het virus opnieuw verstrengd. Omwille van die maatregelen moeten sommige sectoren tijdelijk de deuren weer sluiten. De Federale en Vlaamse overheden activeerden een hele reeks aan steunmaatregelen. Maar ook de stad Lier herbekijkt de lokale steunmaatregelen voor verenigingen en bedrijven.

De steunmaatregel gericht op Lierse horeca-uitbaters die een pand in eigendom van de  stad en OCMW Lier huren, geldt ook nu. Dit betekent dat er een huurvrijstelling van 75% is voor de volledige duur van de federaal opgelegde sluiting. Indien de huurder een brouwerij is, dient deze de vrijstelling door te rekenen aan de eindhuurder.

Verenigingen huren stedelijke sport- en vrijetijdsinfrastructuur meestal op grond van een retributiereglement. Tijdens deze periode van verplichte sluiting van de infrastructuur wordt de huur kwijtgescholden. Voor langdurige huur- of pachtovereenkomsten zal een pro-rata vrijstelling gegeven worden voor de sluitingsperiode.

Openbare markten mogen plaatsvinden, maar met een beperking tot de essentiële kramen. Standhouders van niet-essentiële kramen met een vaste standplaats worden vrijgesteld van standgeld voor de periode van verplichte sluiting.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

COVID-19
Willebroek
Willebroek

Willebroek Winkelhart maakt eindejaarsfolder

WILLEBROEK - Handelaarsvereniging Willebroek Winkelhart brengt een gezamenlijke eindejaarsfolder ‘Winter Winkelplezier Willebroek’ uit. Meer dan negentig Willebroekse handelaars adverteren in… Lees meer

Onderneming
Dossier
Gemeente

Meest gelezen in deze regio