Starten met ondernemen

Stad Mechelen helpt startende ondernemers op weg

MECHELEN – Als startende ondernemer is het vaak zoeken naar informatie en tips op maat van jouw bedrijf. Om starters op de best mogelijke manier te helpen, begint de stad Mechelen met een nieuwe dienstverlening ‘start met ondernemen in Mechelen’.

In 2019 telde de Dijlestad 1.007 starters, dat waren 12% meer dan het jaar voordien. “Startende ondernemers zorgen voor een belangrijke dynamiek in de stad”, zegt Greet Geypen (VLD-Groen-M+), schepen van Economie. “Daarnaast zorgen ze ook voor jobs en werken ze leegstand weg. Wij zetten al enkele jaren sterk in op de ondersteuning van startende ondernemers. Vandaag willen we nog een stap verder gaan en een professionele werking uitbouwen.”

‘Starten met ondernemen in Mechelen’ wil starters wegwijs maken en hen naar de meest optimale begeleiding doorverwijzen. “We gaan echter het warm water niet uitvinden en daarom starten we deze nieuwe dienstverlening op samen met organisaties die ondernemersbegeleiding aanbieden. Als stad willen wij de rol van regisseur op ons nemen en de starters begeleiden om in het bos van mogelijkheden het juiste pad te kiezen om zijn unieke zaak op te starten zonder verloren te lopen. ‘Starten met ondernemen in Mechelen’ moet het beginpunt worden van elke startende ondernemer”, klinkt het bij Greet Geypen.

De partners waarmee de stad samenwerkt zijn Vlaio, Unizo, Voka, VDAB, NSZ, Flanders DC, Syntra Starterslabo, Horeca Mechelen en Haven. Zij ondertekenden woensdag een engagementsverklaring van de nieuwe werking.

Yasmine Lagmaui zal de rol van startersconsulent op zich nemen. Zij zal niet alleen informatie geven aan starters maar tevens proberen aan te voelen welke specifieke begeleiding er nodig is.
‘Starten met ondernemen zal een startersbrochure maken en tweemaal per jaar een startersevenement organiseren.

www.mechelen.be/startmetondernemen