Nieuws Mechelen Stad Mechelen neemt deel aan Europees project stadslogistiek

Stad Mechelen neemt deel aan Europees project stadslogistiek

Stad Mechelen neemt deel aan Europees project stadslogistiek

De Europese Unie investeert via het fonds Interreg Noordzeeregio 2 miljoen euro in projecten waarmee ook in de provincie Antwerpen ingezet wordt op (eco) innovatie, duurzaam milieu– en natuurbeheer en duurzame mobiliteit. Er zijn ook twee projecten uit onze regio bij.

De universitaire campus in Sint-Katelijne-Waver gaat meewerken aan het project Biocas dat biomassa- en reststromen wil opzetten in rurale gebieden via een geïntegreerde aanpak.

Ook Mechelen kan profiteren van de Europese subsidie. Het project Surflogh pakt de optimalisatie van logistieke stromen in steden aan. De stad Mechelen met een auto-arm centrum wil hierin een voortrekkersrol spelen om de eerste en de laatste kilometer zo duurzaam en zo efficiënt mogelijk te laten afleggen. Het project bouwt verder op reeds vergaarde kennis tijdens eerdere projecten over transport met cargofietsen en duurzame stadslogistiek.

“De totale projectkost voor partner Mechelen is 518.376 euro, waarvan 50% betaald wordt door Europese financiering (259.188 euro)”, zegt Hanne Witters, adviseur Europese fondsen van Provincie Antwerpen. “De provincie Antwerpen investeert ook 103.675 euro omdat ze vanuit haar kennisnetwerk Detailhandel het project inhoudelijk mee wil opvolgen om de ontwikkelde methodieken verder te kunnen uitrollen naar de kleinere steden en gemeenten.”

Gedeputeerde voor Europese samenwerking Peter Bellens is blij met het Europese geld. “Deze investeringen vertalen zich in heel concrete initiatieven waarmee een oplossing wordt geboden aan de zorgen van alledag en de uitdagingen voor de toekomst. Ze staan dicht bij de mensen en de lokale bedrijven en komen tegemoet aan reële problemen. Europa werkt wel degelijk in ieders buurt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.