Nieuws Mechelen Stad past parkeerbeleid aan na overleg met handelaars

Stad past parkeerbeleid aan na overleg met handelaars

Mechelen parking Foto: Dirk Vertommen

Stad past parkeerbeleid aan na overleg met handelaars

MECHELEN – Sinds begin dit jaar kunnen mensen die in Mechelen ondergronds parkeren niet meer genieten van een derde uur gratis parkeren. De aanpassing komt er na overleg met handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken, die meer heil ziet in gerichte parkeeracties en bijkomende parkeerplaatsen voor gratis kortparkeren.

Mensen die ondergronds parkeerden in de Mechelse binnenstad moesten sinds 2020 het derde uur niet betalen. De maatregel werd ingevoerd om bezoekers naar de stad te lokken maar wordt door het stadsbestuur in samenspraak met de handelaars, nu afgeschaft. Met het budget dat daardoor vrijkomt, wordt meer ingezet op gerichte parkeeracties en bijkomende kortparkeerplaatsen aan de rand van het autoluwe gebied.

Doelgerichte parkeeracties

Daarnaast wordt parking Keerdok, aan de noordkant van de stad, gratis op 22 koopzondagen de komende twee jaar.  Handelaars die dat wensen, kunnen hun klanten bovendien vouchers geven waarmee ze met korting kunnen parkeren in de deelnemende parkings in de binnenstad. Vlak bij het stadscentrum komen enkele drop-offzones waar bezoekers kunnen worden afgezet of opgehaald. In het weekend blijven de drie shoppingshuttles actief. Die brengen shoppers met hun aankopen gratis van het centrum naar een gratis randparking.

“Het derde gratis parkeeruur was een maatregel die we hebben geëvalueerd,” zegt schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke (Open Vld). “Daaruit konden we concluderen dat gediversifieerde en meer doelgerichte parkeeracties efficiënter zouden zijn. Met deze verschillende acties hopen we ons beoogde doelpubliek beter te bereiken.”

“We blijven volop inzetten op nieuwe initiatieven om onze lokale economie te versterken. Daarom gaan we over tot gerichte acties voor ons doelpubliek en willen wij bezoekers en shoppers nog meer stimuleren om naar Mechelen af te zakken,” klinkt het bij schepen van Economie Greet Geypen (Open Vld). “Unizo en Mechelen MeeMaken hebben de stad gevraagd om de vinger aan de pols te houden van ons parkeerbeleid, wat we met deze acties en in overleg met hen in praktijk brengen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.