Nieuws Mechelen Stad wil ondernemers in een deelauto krijgen

Stad wil ondernemers in een deelauto krijgen

Stad wil ondernemers in een deelauto krijgen

MECHELEN – De stad Mechelen wil ondernemers aanmoedigen om over te schakelen op duurzame vervoersmiddelen. Zo geeft de stad gedurende 3 maanden een rittentegoed voor elektrische bestelwagens van Cambio aan Mechelse handelaars. Vanaf 1 maart kunnen ondernemers hiervan gebruik maken via een subsidiereglement.

Mobiliteit en ondernemen zijn speerpunten in het bestuursakkoord van de stad Mechelen. Naast veel aandacht voor de fiets ligt de focus ook op deelmobiliteit. In het bedrijfsleven is deelmobiliteit nog weinig geïntroduceerd, vooral bij de logistieke stromen van kleinere ondernemers.

“Delen is voor iedereen…ook voor ondernemers. Mechelen stelde zelf al in primeur een charter rond duurzame stedelijke logistiek op. De combinatie van zowel deelmobiliteit als duurzame logistiek wordt met deze nieuwe actie versterkt. We willen ondernemers overtuigen om voor een ecologisch én goedkoper alternatief te kiezen. Met de tijdelijke financiële tussenkomst verlagen we de drempel”, zegt Vicky Vanmarcke, schepen van Mobiliteit.

Het gaat om een éénmalig aanbod dat geldt voor alle Mechelse ondernemers die voor hun professionele activiteiten een auto gebruiken.
Eens je als ondernemer instapt, kan je genieten van maximaal 250 euro korting in totaal. Deze korting bestaat uit drie delen gedurende de proefperiode van 3 maanden: een tussenkomst in de éénmalige instapkost van 35 euro, een tussenkomst in het abonnement met een maximum van 22 euro per maand en tot slot een korting van maximum 150 euro op de ritkosten. Daarenboven komt de stad voor diezelfde proefperiode tussenbeide voor de gevraagde waarborg aan Cambio. Wie al privé aangesloten was en zich voor de tijd van het proefproject als onderneming aansluit, krijgt dezelfde voordelen als nieuwe leden.
Vanaf 1 april is alle informatie terug te vinden via www.delenisvooriedereen.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.