Nieuws Mechelen Staking Decathlon beëindigd door uitspraak in kort geding

Staking Decathlon beëindigd door uitspraak in kort geding

Foto: Ward Bosmans

Staking Decathlon beëindigd door uitspraak in kort geding

WILLEBROEK – De staking die sinds maandag aan de gang was in het depot van Decathlon te Willebroek is aan een voorlopig einde gekomen door een uitspraak van de rechtbank in kort geding. De politie en een deurwaarder kwamen ter plaatse. Dat bevestigen de Franse sportketen zelf, alsook de socialistische bediendebond BBTK.

In kort geding werd beslist dat de driedaagse blokkade moest ophouden. Hoelang er geen piketten mogen zijn, is voorlopig niet duidelijk. Decathlon meldt dat alle stakersposten zijn opgeruimd en dat alle vrachtwagens opnieuw kunnen uitrijden.

“Het overgrote deel van de werknemers is de hele tijd aan het werk gebleven”, klinkt het bij de sportketen. “Zo waren alle bestellingen klaar van zodra de staking afliep. De belevering van de winkels kan opnieuw normaal gebeuren.”

De staking begon maandagochtend om 6 uur. Er werken zowat 700 mensen in het depot te Willebroek, dat winkels van Decathlon over heel België bevoorraadt. Er heerste al langer sociale onrust nadat een bonus werd ingetrokken, die wel aan personeel in de winkels werd betaald.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.