https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_09_14_ed06dbe7-00a8-41cd-a146-16d478ffc93c Jennifer en Robin nemen over van Siggy (rechts). Foto: bar

Stamgasten nemen café Noeveren in Boom over

In café Noeveren in Boom ruilt Siggy De Groot (54) eind september na bijna zeventien jaar de tapkast voor een plaats voor de toog. Samen met zijn partner Els De Boeck (43) wil hij nu als klant genieten. Met Robin Van Ranst (41) en Jennifer Lebrun (34), die er stamgast zijn, hebben ze opvolgers gevonden om de ziel van het volkscafé voort te zetten.

Café Noeveren is nog een volkscafé pur sang, waar tal van clubs hun thuishaven hebben en er op tijd en stond een feestje wordt gebouwd. Als voorzitter van voetbalclub Noeveren VV werd ook Siggy De Groot er vaste klant. Uiteindelijk belandde hij er zelf achter de toog. “Zestien jaar en acht maanden heb ik mij met grote fierheid cafébaas van café Noeveren, ‘Den hete gevel’ in de volksmond, mogen noemen”, zegt Siggy. “Vanaf dag één heb ik hier altijd met volle goesting gestaan. Het is één grote aaneenschakeling van mooie momenten, maar soms ook geween wanneer we iemand moesten afgeven uit onze Noeverse familie.”

“Maar na lang wikken en wegen en slapeloze nachten hebben we de beslissing genomen het café over te laten. Naast het café heb ik als meestergast nog een andere job bij Atlas Copco, waar ik al 27 jaar werk. Die combinatie, met weinig slaap en rust, kruipt niet in de kleren. Mijn partner heeft bovendien een paar jaar geleden een zware rugoperatie gehad, waardoor ze niet de hele tijd in het café te staan. Je komt dan op een moment dat je keuzes moet maken. Voorwaarde was wel dat de ziel van het café, waar vele clubs thuis zijn, bewaard zou blijven”, geeft de afscheidnemende cafébaas aan.

Siggy, Robin en Jennifer staan voor het café, Foto: bar

Robin en Jennifer zijn vast van plan dit zo te houden. “Ik ben metser van beroep, maar toen ik hoorde dat Siggy van plan was te stoppen, dacht ik waarom niet?”, lacht Robin. “Mijn job in de bouw blijf ik wel behouden. Overdag staat Jennifer in het café, ’s avonds neem ik over. We gaan ook op dinsdag extra open doen, alleen maandag blijft de sluitingsdag. De vele clubs, met een spaarkas, voetbal-, wieler-, biljart- en carnavalsvereniging blijven van harte welkom.”

Afscheidnemend cafébaas Siggy staat ook bekend om zijn groot hart. Zo zette hij mee zijn schouders onder tal van activiteiten voor Dolfijntje for life voor het gelijknamige therapeutisch zwembad in Willebroek. “Dat blijf ik ook doen en ik blijf ook lid van een aantal clubs. Ze gaan mij hier nog vaak terugzien”, knipoogt hij.

Op 30 september vindt een afscheidsfeestje plaats, vanaf 1 oktober staan Robin en Jennifer achter de tapkast.