OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stanley Security Belgium doet belangrijke overname

Stanley Security Belgium heeft Connex Group, de Brusselse leverancier van beveiligingssystemen, overgenomen. De overname vormt een belangrijke stap in de strategie van het Mechelse bedrijf. “Het biedt ons een geweldige kans om te groeien door onze respectieve passies voor innovatie, kwaliteit, operationele uitvoering en onze relaties met klanten”, aldus Stefaan Wybouw, ceo van Stanley Security België en Nederland.

De Connex Group zal onafhankelijk blijven opereren. “Zij zullen ook hun eigen merken blijven aanbieden”, verduidelijkt Stefaan Wybouw. “Met gebundelde krachten willen we vooral samen onze medewerkers en klanten optimaal van dienst zijn.”

Connex Group

De leverancier van beveiligingssystemen kreeg in 2006 vorm, nadat zes gerenommeerde Belgische installateurs, een centrale meldkamer en een remote support center gingen samenwerken. Intussen is Connex Group uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in België met vestigingen in Charleroi, Gent, Brugge, Sint-Niklaas, Anderlecht, Evere, Luik, Aarlen en Luxemburg. Het bedrijf biedt totaaloplossingen voor bedrijven en een brede waaier van sectoren gaande van retail en logistiek tot kmo’s en overheden. Connex Group stelt 245 medewerkers tewerk en beschikt over 36.000 installaties. Die leverden in 2015 een omzetcijfer van 30 miljoen euro op.

Stanley Security Belgium maakt deel uit van Stanley Black & Decker, één van de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten van Amerika. Het beveiligingsbedrijf is met haar experts, technici en servicemedewerkers actief in 14 Europese landen.