Themabeeld centrum van Bonheiden. Foto Erik Van Eycken Themabeeld centrum van Bonheiden. Foto Erik Van Eycken

Startende ondernemers krijgen duw in de rug in Bonheiden

Het lokaal bestuur van Bonheiden keurde een nieuw reglement goed om startende ondernemers een duw in de rug te geven. Ze krijgen voortaan een welkomstgeschenk.

Nieuwe ondernemers in Bonheiden maken aanspraak op een Rijmheidebon ter waarde van 25 euro. Ze kunnen zich ook laten vermelden in het gemeentelijk infoblad Rijmheide onder de rubriek 'Gouden Zaken'. Ze kunnen zich bovendien gratis laten registreren op de 2820Koopt-gids en op de nieuwsbrief van de raad voor lokale economie.

“Zo willen we de zaken ondersteunen, ruchtbaarheid geven en eventuele samenwerkingsverbanden opstarten”, zegt schepen van Lokale Economie Bart Vanmarcke (Open Vld). “Elke nieuwe fysieke handelszaak krijgt een welkomstgeschenk. Het filiaal moet natuurlijk wel liggen op het Bonheidense of Rijmenamse grondgebied.”

Nieuwe ondernemers kunnen zich aanmelden via de gemeentelijke website of per mail. Ondernemingen zonder fysiek handelspand, verenigingen zonder winst enverhuurders van bedrijfspanden en magazijnen komen niet in aanmerking voor het pakket. “Het verwelkomingsgeschenk wordt overhandigd door een afvaardiging van het lokaal bestuur”, deelt burgemeester Lode Van Looy (BR30) nog mee.