Patricia en Chris Patricia Peeters en Chris Nees

Starter van de week: AanenUit

ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER – Chris Nees (51) en Patricia Peeters (51) waren al jarenlang goede vriendinnen, maar sinds 1 augustus zijn ze ook zakenpartners. In de Molenstraat 79 in Onze-Lieve-Vrouw-Waver hebben ze samen de kinderkledingwinkel AanEnUit.

Chris Nees startte de zaak al op in oktober 2020. Ze is al heer haar leven onthaalmoeder en begon met AanenUit in bijberoep op hetzelfde adres als haar kinderopvang. Het begon klein met twee ruimtes in het pand, maar samen met Patricia wil ze de winkel verder uitbreiden en tegelijkertijd de kinderopvang afbouwen.
“Je kan dat natuurlijk niet van vandaag op morgen doen. Ik wil de ouders en hun kinderen niet in de steek laten. Maar tegelijkertijd wou ik ook mijn droom waarmaken en een winkel starten.”
Bij AanenUit wordt kinderkleding tot 8 jaar verkocht, maar ook schoenen, decoratie en speelgoed. De winkel is voorlopig enkel op vrijdag en zaterdag open.

“Patricia Peeters is een hele goeie vriendin. Eigenlijk beschouw ik haar meer als mijn zus. Door de coronacrisis stond ze op een kantelpunt in haar carrière. Ze besloot om zelfstandige te worden en met mij samen te werken. Op 1 augustus werd de BV AanenUit opgericht. We hebben elkaar echt gevonden. Naast onze winkel in de Molenstraat doen we voorlopig ook veel markten en braderijen. Omdat veel mensen mij kennen als onthaalmoeder hoefden we niet al te veel reclame te maken voor de winkel. Het rare is dat kinderen waar ik ooit onthaalmoeder voor was, nu bij mij in de winkel komen met hún kinderen.”

AanenUit verkoopt vooral duurzame en organische spullen. “We hebben bijvoorbeeld boekentasjes die gemaakt zijn van gerecycleerde petflessen. Ook het speelgoed dat we verkopen vind je op weinig andere plaatsen. Op termijn willen we de winkel verder uitbreiden.”

Ook tijdens de wegenwerken in OLV Waver blijft de winkel bereikbaar.

www.aanenuit.be