Nieuws Mechelen Starter van de week: Argentijnse ‘zempanadas’ van Zulma Pavez

Starter van de week: Argentijnse ‘zempanadas’ van Zulma Pavez

Starter van de week: Argentijnse ‘zempanadas’ van Zulma Pavez

PUTTE/MECHELEN – Zulma Pavez (53) woont in Putte maar is afkomstig uit Argentië. Bijna 16 jaar geleden bleef ze in België ‘plakken’ toen ze hier tijdens een vakantie haar huidige echtgenoot Eric Vercammen ontmoette. Na een aantal jobs in dienstverband startte ze nu haar eigen zaak ‘Zempanadas’.

“Ik ben ondertussen helemaal geïntegreerd in België, zelfs in de Belgische keuken. Maar ik ben uiteraard ook trots op de cultuur waarin ik ben opgegroeid. Ik wou de empanadas, een van de Argentijnse nationale gerechten, delen met iedereen in België. Empanadas zijn een symbool van vriendschap en liefde en we delen Empanadas met alle vrienden die in ons hart zitten”, vertelt Zulma.

Empanadas zijn deegwaren die gebakken worden en gevuld zijn met vis, vlees en/of groenten. De naam komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent. Empanadas zijn in Zuid-Amerika een populair gerecht.

Voor Zulma, die een diploma van juriste heeft, is het haar eerste stap als zelfstandig ondernemer. “Toen ik de taal onder de knie had, werkte ik wel in een call center en op enkele andere plaatsen, maar nu vond ik het toch tijd om met een eigen zaak te starten.” Zulma zal daarvoor een van de lokalen van Artenova (de oude bibliotheek in de Moensstraat) gebruiken. De bedoeling is om er, zodra de coronacrisis voorbij is, een klein restaurantje te openen. “Dat zal slechts twee dagen per week zijn. Verder lever ik ingevroren empanadas aan huis. Die hoeven slechts 20 minuten in de oven te worden gezet en ze zijn klaar. En zodra het weer mag, serveer ik ook empanadas op recepties of bedrijfsfeesten. Om de empanadas te maken werk ik met streekproducten van topkwaliteit.”

Empanadas voor thuislevering kan je bestellen via de website www.zempanadas.be of via www.facebook.com/zempanadas.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.