Nieuws Mechelen Starter van de week: Babyspa B-Leef

Starter van de week: Babyspa B-Leef

Ellen Claeskens

Starter van de week: Babyspa B-Leef

KONINGSHOOIKT – In mei 2020 startte kinesiste Ellen Claeskens (29) met babyspa B-leef in Koningshooikt. Het was voor haar de eerste stap als ondernemer, voorlopig nog in bijberoep.

Ellen studeerde in 2016 af als musculoskeletale kinesitherapeut aan de KULeuven. Haar postgraduaat manuele therapie combineerde ze met een job als zelfstandige kinesist. In maart 2020 beëindigde ze de cursus van zwangerschapsbegeleider.
“Ik besloot dat het tijd was om mijn vleugels uit te slaan en creëerde een ruimte waarin het fijn is om met jonge ouders en baby’tjes samen te zijn. Ik heb enkele enthousiastelingen in mijn omgeving warm gemaakt om mijn idee mee uit te bouwen en zo werd de eerste bouwsteen gelegd van mijn eigen praktijk: ‘B-leef’.”

Momenteel werkt Ellen deeltijds als ergonoom en combineert ze dit met het geven van zwangerschapsbegeleiding, start to fit lessen en de organisatie van de babyspa. Babyspa’s zijn heel populair en schieten als paddenstoelen uit de grond.

“Ik vind de interactie tussen ouders en baby heel belangrijk. Dat is heel goed voor de binding. Maar ook voor de motoriek van de baby. De babyspa is bedoeld voor kindjes van veertien dagen tot zeven maanden oud. Ik begeleid jonge mama’s al van bij hun zwangerschap en de babyspa is daar een leuk vervolg op. Noem het een slotstuk van de begeleiding.”
Voorlopig kan Ellen twee baby’s tegelijk ontvangen. “Ik heb voorlopig geen plannen om uit te breiden. Het moet logisitiek doenbaar blijven.”

www.bleef.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.