Nieuws Mechelen Starter van de week: Battlestation organiseert oorlogen (met robots)

Starter van de week: Battlestation organiseert oorlogen (met robots)

Starter van de week: Battlestation organiseert oorlogen (met robots)

BLAASVELD – Glenn Cnudde (29) uit Blaasveld startte in februari met zijn bedrijfje Battlestation. Hij organiseert met Battlestation zogenaamde Robowars. Een ideale manier om de collega’s (virtueel) te lijf te gaan tijdens een teambuilding.

Bij zo’n Robowar nemen teams van drie personen de strijd op met ingenieuze robots uitgerust met laserkanonnen. Nochtans is Robowars veel meer dan zomaar een schietspelletje. “Voor kinderen is het een erg leuke manier om al spelend te leren programmeren want je kan zelf bepaalde functies toevoegen aan je robot. Voor bedrijven is het dan weer ideaal als teambuilding omdat je ook strategisch kan spelen”, legt Glenn uit.

Een robotje ziet eruit als een miniatuurtank en wordt bestuurd vanop een tablet. Je kan niet alleen je robot sturen maar je krijgt ook een beeld vanuit het standpunt van de robot zelf. Op die robots zijn er een zestal vlakken die oplichten. Dat zijn de plaatsen waar de tegenstander je kan treffen met zijn laserkanon. Als je geraakt wordt, kleurt het vlak rood. Wanneer al je vlakken rood kleuren ben je uitgeschakeld. Robowars wordt gespeeld in een soort arena waarin ook verschillende hindernissen zoals muurtjes, bruggen, tunnels en poortjes gebouwd zijn. Een Robowars tornooi wordt gespeeld met teams van drie personen.

De coronacrisis kwam natuurlijk zeer ongelegen voor Glenn Cnudde. “We zijn begin dit jaar gestart maar door de coronacrisis organiseerden we vorige week nog maar ons eerste tornooi. We hopen snel wat meer naambekendheid te hebben zodat de drempel wat kleiner is. Robowars kan echt door iedereen gespeeld worden, zowel jong als oud”, zegt Glenn Cnudde. “Onze droom is om een eigen locatie te hebben die we permanent kunnen inrichten als een arena. In plaats van te gaan bowlen zou je dan bijvoorbeeld Robowars kunnen gaan spelen. Ondertussen komen we echter graag op locatie en bouwen we ter plaatse een arena. We bieden dit aan voor bedrijven en voor scholen, maar bijvoorbeeld ook voor kinderfeestjes. Het voordeel is dat je het haast overal kan spelen, zelfs in de gangen en de burelen van een kantoorgebouw.”

www.battlestation.be

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.