Nieuws Mechelen Starter van de week: Booqit maakt medisch en sociaal vervoer eenvoudig

Starter van de week: Booqit maakt medisch en sociaal vervoer eenvoudig

Starter van de week: Booqit maakt medisch en sociaal vervoer eenvoudig

Booqit is de uitdaging aangegaan om de vraag en het aanbod van medisch en sociaal vervoer samen te brengen. Het technologiebedrijf dat in juni 2016 werd opgericht, ontwikkelt daarvoor drie aparte applicaties. Die moeten tezamen voor een eenvoudig en overzichtelijk platform zorgen. “Het doel is om zieke of minder mobiele mensen een gemakkelijke manier van transport aan te bieden”, zegt managing director Philippe van Kesteren van Booqit, dat zijn thuis heeft in het Mechelse ondernemershuis.

Om het online platform te verwezenlijken, bespeelt Booqit twee zijden van de markt. “Enerzijds zijn onze klanten ziekenhuizen en rusthuizen, anderzijds gaan we op zoek naar vervoerders van ziekenwagens, rolwagens en andere aangepaste voertuigen. Een onevenwicht moet daarbij worden vermeden”, vertelt Laurens Siroux, verantwoordelijke product development. “De combinatie van een boekingsapplicatie, planningssoftware en een matchingplatform moet er dan voor zorgen dat alles aan mekaar gelinkt wordt.” Philippe van Kesteren vult aan: “Instellingen, mutualiteiten en particulieren kunnen via ons online platform vervoer reserveren en opvolgen. Er wordt rechtstreeks in de planning van de vervoerders geboekt. Hiervoor kunnen vervoerders gebruik maken van onze planningssoftware of eenvoudigweg hun huidig systeem aan ons platform koppelen.”

Booqit sluit momenteel een aantal partnerships met ziekenhuizen, rusthuizen en vervoerders af. “De planningssoftware loopt momenteel al bij twee vervoersklanten. De komende weken hopen we de boekingssoftware op punt te stellen om deze dan eind maart bij de instellingen te lanceren”, licht Siroux toe. “Nu wordt er nog hard gewerkt aan een platform voor het vervoer van mensen, maar op termijn is bijvoorbeeld bloedvervoer niet uitgesloten. Er zijn tal van groeimogelijkheden.”

Binnen het Oh! is Booqit al meerdere keren naar een groter kantoor verhuisd. “Binnenkort gaan we naar een nog groter kantoor, en dat is leuk. We kunnen zo uitbreiden en meteen plek vinden.” Momenteel telt het Booqit-team zeven werknemers. “Met een uitgesproken sociale motivatie dromen we ervan, dat Booqit kan bijdragen tot een verhoogde autonomie voor senioren en minder mobiele personen”, besluit van Kesteren.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.