Nieuws Mechelen Starter van de week: café De Cap

Starter van de week: café De Cap

Foto Marc Peeters

Starter van de week: café De Cap

GROBBENDONK – Wie graag danst op café kan daarvoor sinds dit weekend terecht café De Cap, gelegen vlakbij het het kruispunt van de Pulse steenweg met Vierselse Baan in Grobbendonk. De nieuwe uitbaters Paul Rosseels en Karine Carpentier haalden de oude naam van de bekende discotheek Cap 3000 uit de jaren tachtig van onder het stof. Er wordt gemikt op een breed publiek.

“Hoe ouder, hoe zotter zeker.” Met deze woorden kondigen Karine Carpentier en Paul Rosseels een maand geleden op de sociale media aan dat ze de deuren van De Cap zouden heropenen. Ervaring in de horeca heeft het koppel niet. “Maar het was altijd al wel mijn droom om ooit een café uit te baten”, verklapt Paul, die er een carrière in de haven heeft opzitten. “Nu is het eindelijk zover.”

Paul en Karine zijn afkomstig van Zandhoven. “Ik ben hier als jonge gast wellicht wel eens binnen geweest en heb verhalen gehoord over bier dat per bak werd verkocht en groepjes klanten die ijverden om tegen sluitingsuur de hoogste stapel leeggoed te hebben.” Scènes van decennia geleden. Maar toen Paul hoorde dat de zaak beschikbaar was is hij toch komen kijken.

 

De karakteristieke ramen zijn behouden. Foto Marc Peeters

“De eerste indruk was dubbel. Je zag meteen dat er flink moest gepoetst en gerenoveerd worden om er terug iets van te maken. We hebben getracht om door de rommel heen te kijken naar de mogelijkheden. Er is hard gewerkt en vernieuwd en we zijn blij met het resultaat.” Het interieur oogt strak en eigentijds. De karakteristieke ramen in de voorgevel zijn behouden. De nieuwe De Cap is open van woensdag tot en met zondag vanaf 10u. Voor de weekendavonden wordt er samengewerkt met het DJ-team Harmony.

 

De Cap wil jong en oud ontvangen. Foto Marc Peeters

“Het wordt de volgende weken aftasten. We mikken op een publiek van diverse leeftijden en zullen de muziek er ook op afstemmen. We hebben ook de mogelijkheid om bandjes te ontvangen. Maar daarnaast willen we ook gewoon een gezellig café zijn. Daarom hebben we voetbaltafels staan en ook een professioneel dartsbord. Voor de zaak hebben een gezellig terras. Voor een Stella betaal je 2,20 euro in De Cap. Vlakbij zijn voldoende parkeerplaatsen ter beschikking.

Tijdens de weekdagen zal je Paul achter de tapkraan terugvinden. Karine zal het café met haar huidige job combineren en sluit aan tijdens de weekends.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.