Nieuws Mechelen Starter van de Week CRAX IT: “Veelzijdigheid is ons sterkste punt”

Starter van de Week CRAX IT: “Veelzijdigheid is ons sterkste punt”

Starter van de Week CRAX IT: “Veelzijdigheid is ons sterkste punt”

maximnoami“Ja, ik werk geregeld 60 uur per week, maar dat vind ik niet erg”, zegt Maxim Crabbé (27), oprichter van het Mechelse CRAX IT. “Ik werk acht uur per dag bij mijn hoofdklant en ’s avonds komt er nog extra werk bij voor andere klanten. Maar dat lukt wel.”

CRAX IT (CRAX is een samentrekking van Maxim Crabbé, IT spreekt voor zich) is gesticht in juni 2015. Maxim werkte eerst alleen, en een half jaar later heeft hij zijn eerste werknemer in dienst genomen: zijn vriendin Naomi Dom (24). “Naomi en ik vullen elkaar perfect aan. Ik ben back-end developer, .NET-specialist en consultant. Noami is ontwerper en illustrator en focust op front-end developing.”

Een relatie hebben en daarbij ook samen werken, heeft volgens Maxim voor- en nadelen. “Ik denk dat ik soms flexibeler ben dan een gewone baas, maar iemand moet op een bepaald moment wel de knopen doorhakken, en soms is het niet aangenaam om aan je vriendin te zeggen dat ze iets moet doen. Maar meestal verloopt het zonder al te veel problemen.” Een nadeel is natuurlijk wel dat het werk nooit stopt, zeker niet omdat Maxim na zijn dagtaak bij zijn hoofdklant Digipolis in Antwerpen ’s avonds thuis doorwerkt aan andere opdrachten. “Dat vind ik niet erg, en zij volgens mij ook niet. We zijn nog jong, we kunnen er tegen.”

CRAX IT maakt websites, webshops, grafisch ontwerp en illustraties. Wat maakt dit bedrijfje uniek? “Onze kracht is onze veelzijdigheid. Hoewel ons bedrijf maar twee mensen telt, hebben we een knap arsenaal van specialiteiten en talenten. CRAX IT kan zeer logisch, pragmatisch en praktisch werken voor bijvoorbeeld het programmeren en coderen van unieke computerprogramma’s, maar we kunnen eveneens een veel creatievere, lossere kant tonen in design, illustraties en teksten. De combinatie van deze twee kanten komt aan bod in het maken van websites en webshops, waar je aan de ene kant sterke code moet hebben en aan de andere kant een visueel aantrekkelijke site.”

“We zijn (nog) een klein bedrijf, maar dat laat ons net toe om onze klanten veel aandacht en opvolging te bieden”, aldus Maxim Crabbé. “Dat is zeker geen overbodige luxe want bij veel grote bureaus die websites aan de lopende band maken (lees: spotgoedkope websites maken), is dit zeker niet het geval niet. Daar krijg je enkel waar je voor betaalt.”

Hebt u onlangs een onderneming opgericht in de grote regio rond Mechelen en wilt u onze Starter van de Week worden? Stuur dan een mail naar redactie@madeinmechelen.be met een korte uiteenzetting over uzelf en uw bedrijf. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.