Plastic Bekers

Starter van de week: Cup2RENT verhuurt herbruikbare bekers

NIJLEN – Vanaf dit jaar is er een verbod op wegwerpbekers op festivals. Brent en Mathias Beullens uit Nijlen, die in het bestuur van Jeugdhuis Kroenkel zitten, werden met die nieuwe wet geconfronteerd en kwamen zo op het idee om zelf herbruikbare bekers te gaan verhuren. Samen met hun vader Chris startten ze begin januari met Cup2Rent.

Zo’n 35.000 herbruikbare bekers hebben ze in hun garage liggen. “We leveren in de hele Benelux, en hebben een grote voorraad aan verschillende types bekers”, zeggen de nieuwe ondernemers. Sinds de start van hun bedrijf maakten al drie evenementen gebruik van hun diensten.

Cup2Rent biedt nog een extra service want de huurder mag de bekers zelfs vuil teruggeven. “Tijdens de fuif kan je ze al eens snel uitspoelen, maar om schimmel te vermijden nemen wij de laatste afwasbeurt op ons. En zo nemen we ook een extra last weg van de gebruiker.” Het proper maken van de bekers gebeurt door een maatwerkbedrijf. Ze gaan minstens honderd wasbeurten mee.

Het gezin besliste in oktober om de stap naar het ondernemerschap te zetten. Momenteel doen zowel vader als zonen dit als zelfstandige in bijberoep. Of dat nog zal lukken als de drukke zomerperiode eraan komt valt nog af te wachten. Maar dat hun zaak een succes wordt daar ze zeker van.