Nieuws Mechelen Stories Starter van de week: Den Tourgist zorgt voor ‘bierbeleving’
Mechelen

Starter van de week: Den Tourgist zorgt voor ‘bierbeleving’

Jonathan Vandenplas aka Den Tourgist

MECHELEN – Sinds januari 2021 is Mechelen een culinaire én toeristische attractie rijker: Den Tourgist. Den Tourgist, een initiatief van Jonathan Vandenplas, zorgt voor wat hij zelf noemt, een bierbeleving in de ruime zin van het woord.

Den Tourgist organiseert rondleidingen en op maat gemaakte bierbelevingen in en rond Mechelen. Jonathan biedt biertastings aan in verschillende formules waar het proeven en ontdekken centraal staan. “Dat kan gaan van een biertasting en/of een bierpairing thuis of op locatie. Een andere activiteit die ik aanbied speelt zich buiten af. Ik neem de deelnemers mee in de stad of in de natuur, waarbij ze onderweg kunnen genieten van een biertje. Zo’n Bierwalk gebeurt coronaproof. Tijdens de tussenstops kan men genieten van leuke weetjes, een biertje en chocolaatjes. Ik mik op gezinnen, individuelen of groepen tot maximum 10 personen.”

Jonathan Vandenplas is een levensgenieter, fervente wandelaar en bierliefhebber. Zijn dag is naar eigen zeggen pas geslaagd als hij aan storytelling heeft kunnen doen. Met ‘Den Tourgist’ kan hij al zijn passies bundelen en maakt hij zijn droom waar, om die passie met iedereen te delen.

Ook als gids is Jonathan actief. Zo kunnen musea, brouwerijen en toeristische organisaties Den Tourgist boeken voor hun rondleidingen, wandelingen of proeverijen. Daarnaast staat Jonathan eveneens paraat voor de horeca om zijn kennis te delen onder de vorm van tapcursussen, debiettrainingen, jureren en menu optimalisatie.

Naast passie heeft Jonathan kennis vergaard bij AB Inbev waar hij jarenlang instond voor rondleidingen, evenementen met beerpairing (foodpairing met bier) en tapcursussen. Met Den Tourgist zet Jonathan zijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer. Voorlopig combineert hij Den Tourgist met een job in de voedingsindustrie. “Uiteraard droom ik ervan om dit ooit misschien als hoofdberoep te kunnen doen. Maar dat is voorlopig toekomstmuziek.”

Bierproeverijen en rondleidingen | Den Tourgist | Mechelen