Nieuws Mechelen Starter van de week: Derecon springt professioneel met asbest om

Starter van de week: Derecon springt professioneel met asbest om

Starter van de week: Derecon springt professioneel met asbest om

Asbest is en blijft een groot probleem met serieuze consequenties. Er professioneel mee omspringen is dan ook ten volle aangeraden. Net dat heeft boezemvrienden Jarrit Jochems, Michael Marinus en Nicolas Rombaut de aanzet gegeven om begin mei in Lier met DERECON van start te gaan. “Zowel particuliere klanten als loodgieters, dakwerkers, sanitair installateurs… kunnen op ons rekenen voor het opmaken van een asbestinventaris, asbestverwijderingen en algemene afbraakwerken”, verduidelijkt Nicolas Rombaut.

Jarrit Jochems is reeds zes jaar actief in de asbestbranche en merkte op hoe particulieren steeds genegeerd werden in hun asbestverhaal. Nicolas Rombaut is interieurontwerper en kreeg steeds meer vragen om de renovatie van een oud huis uit te tekenen. “Steeds vaker kwam ik tot de bevinding dat veel mensen die beslissen om hun huis te renoveren, de afbraak grotendeels zelf doen”, legt Nicolas Rombaut uit. “Ze hebben echter weinig of geen kennis van asbesthoudende materialen, waardoor zij zich in een zeer zwakke positie plaatsen.” Michael Marinus tot slot heeft met zijn opleiding in de financiële sector en grote affiniteit voor de bouwsector een stevige basis om het nieuwe bedrijf zowel financieel te begeleiden, als op de werf een belangrijke rol op te nemen. “Deze redenen waren dan ook de basis voor onze oprichting. We zagen de noodzaak, en voelden aan dat we met drie een goed geolied team vormden.”

De naam DERECON is een samentrekking van de kernwaarden van het bedrijf: demolition, renovation en construction, ofwel afbraak, renovatie en constructie. Het Lierse bedrijf beschikt over de kennis en de nodige certificaten om deze risicovolle werken op een correcte manier te mogen en kunnen uitvoeren. “Momenteel verrichten we voornamelijk verwijderings- en afbraakwerken om na verloop van tijd een totaalpakket te kunnen aanbieden”, aldus Nicolas Rombaut. “Ook de heropbouw van een vernieuwde constructie hoort daar dan bij.”

De komende jaren hoopt het trio de particuliere markt bewuster te maken van de gevaren van asbest en asbesthoudende materialen. Tegen 2020 wil DERECON een vaste waarde in de sector zijn. “Dan roept de overheid de woningpas in het leven. Het verplicht bezitten van een asbestinventaris bij verkoop en verhuur van vastgoed vormt daar een onderdeel van. Wij kunnen onze klanten dan niet alleen van een asbestinventaris voorzien, maar meteen de waarde van hun vastgoed doen stijgen door het verwijderen van dit gevaarlijke materiaal”, concludeert Nicolas Rombaut.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.