Nieuws Mechelen Starter van de week: diëtiste Lore kiest voor unieke online aanpak

Starter van de week: diëtiste Lore kiest voor unieke online aanpak

Starter van de week: diëtiste Lore kiest voor unieke online aanpak

Anno 2017 bevinden vele potentiële klanten zich op het wereldwijde web en dat heeft Lore Ceulemans goed begrepen. Begin dit jaar startte ze in Booischot haar eigen zaak: Online diëtiste Lore. “Mensen hebben bij mij het comfort om via hun elektronisch toestel advies rond voeding te krijgen. Ze moeten niet meer gejaagd zijn om op tijd op de praktijk aan te komen”, zegt Lore Ceulemans. Applicaties rond gezonde voeding vormen daarbij geen concurrentie. “In tegenstelling tot die apps krijgen klanten in dit geval correcte en wetenschappelijke informatie die persoonsgebonden is.”

Via de website kunnen mensen zich inschrijven voor een maand- of driemaandenpakket. “Daartoe behoort een detailberekening van de voeding, recepten, een productvariatielijst en een eetdagboek. Ik stuur hen na enkele dagen een gepersonaliseerd voedingsadvies. Om de twee weken volgt er dan een opvolging en bekijken we of het plan werkt, waar de moeilijkheden liggen en welke aanpassingen er nodig zijn”, legt Lore Ceulemans uit. De communicatie loopt via mail.

Iedereen die met een voedingsprobleem of –vraag kampt, kan bij Online diëtiste Lore terecht. “Vaak krijg ik aanvragen van mensen die willen vermageren of gezonder leren eten. Maar evengoed kunnen ze met eender welke aandoening waarbij voeding een rol speelt, bij mij terecht.” Verder beschikt Lore Ceulemans over een certificaat van sportdiëtiste, en is ze nog werkzaam in het ziekenhuis. “Daar werk ik dan weer met patiënten die door hun ziekte ondervoed zijn. Ook voor hen kan ik een meerwaarde betekenen met mijn zaak.”

Sinds kort werkt Online diëtiste Lore samen met bewegingscoach Tinne Vanhove, die actief is bij De Studio in Heist-op-den-Berg. “De combinatie tussen gezond eten en juist sporten is goud waard als het op gezondheid aankomt. Samen organiseren we workshops voor particulieren en bedrijven.”

De komende periode hoopt Lore Ceulemans de mensen meer vertrouwd te maken met het online concept. “Online voedingsadvies op maat is vrij nieuw en uniek. Ik voel dat het voor sommige mensen een barrière vormt. Ze weten niet goed met wie ze praten. Daarom kies ik er bewust voor om in mijn online communicatie een zo goed mogelijke band met mijn klanten op te bouwen”, besluit Lore Ceulemans.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.