Nieuws Mechelen Starter van de week: ecologie troef bij Under Construction Architecten

Starter van de week: ecologie troef bij Under Construction Architecten

Starter van de week: ecologie troef bij Under Construction Architecten

Na een samenwerking van negen jaar besloten Niels Verbinnen en Serpil Uyar om een eigen architectenbureau op te richten. “We werkten de voorbije jaren allebei bij hetzelfde bureau en deelden een gemeenschappelijke toekomstvisie. Meer was er niet nodig om samen een nieuw avontuur te beginnen”, legt de 32-jarige Niels Verbinnen uit. Freya Op de Beeck, 29 jaar, vervolledigt het jonge en dynamische bureau uit Rijmenam.

Hoewel de pas opgestarte zaak reeds operationeel is, is Under Construction Architecten zelf nog onder constructie. Momenteel werkt het trio nog vanuit Heist-op-den-Berg. Het nieuwe bureau aan de Dijleweg in Rijmenam moeten ze zelf nog verbouwen. De bouwvergunning is nog maar net verkregen en de werken starten in augustus. Het eindresultaat wordt in het voorjaar van 2018 verwacht. “Maar dat is niet de reden voor onze naam”, lacht de 39-jarige Serpil Uyar. “In de letterlijke zin is het duidelijk: we zijn een architectenbureau en maken ontwerpen voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Langs de andere kant bouwen wij ook continu aan onszelf door onze kennis aan de hand van opleidingen bij te schaven.”

Under Construction Architecten heeft een sterke focus op duurzaam bouwen. “Die ecologische insteek trachten we in elk project wel naar voren te brengen in de vorm van duurzaamheid of BEN-woningen”, zegt Niels Verbinnen. “Wij maken ook zelf het EPB-verslag voor onze projecten op.” Verder hechten de architecten groot belang aan de betrokkenheid met de bouwheer. Die is van het begin tot het einde groot, zodat inspraak tijdens het verloop van het project een constante vormt.

De klanten van Under Construction Architecten gaan van particulieren tot openbare besturen. “Voor die particulieren doen we zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Voor de openbare besturen zijn we momenteel aan een lokaal dienstencentrum voor OCMW Sint-Niklaas en een hele woonzorgsite voor OCMW Dendermonde bezig.” Deze twee laatste projecten gebeuren in nauwe samenwerking met M3 Architectuur uit Heist-op-den-Berg.

In de toekomst hoopt de nieuwe zaak de mix tussen grotere en kleinere projecten blijven na te streven. “Zo kunnen we op iedere schaal van architectuur onze ecologische stempel drukken. Het vormt een interessante uitdaging om dat in functie van ieders budget en wensen te realiseren.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.