Medewerkers van Ecoso aan het Hof van Coolhem Ecoso gaat het Hof van Coolhem uitbaten.

Starter van de week: ECOSO stapt in de horeca

PUURS - De bekende brasserie Hof Van Coolhem in het gelijknamige domein in Kalfort (Puurs-Sint-Amands), krijgt een verrassende nieuwe eigenaar. Samen met partners Nektari en Huyze Eyckerheyde zal Ecoso de horecazaak gaan uitbaten vanaf dit najaar.

De blikvanger in het domein Hof Van Coolhem is de gelijknamige brasserie en feestzaal met vergaderruimtes. Het Hof van Coolhem is al sinds oktober 2020 gesloten. Samen met Huize Eyckerheyde en Nektari – de overkoepelende boven maatwerkbedrijf Flexpack, ’t Onzent en Flegado – gaat Ecoso de brasserie en de feestzalen uitbaten.

ECOSO staat voor ECOlogisch en Sociaal Ondernemen en wil tewerkstelling creëren en competenties versterken voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Het bedrijf baadt acht kringwinkels ‘Cirkels’ uit in onze regio. Daarnaast beschikt Ecoso over een houtatelier waar meubels op maat gemaakt worden en een fietsenwerking waar deel -en verhuurfietsen worden onderhouden en tweedehandsfietsen worden opgeknapt en verkocht. Via begeleide tewerkstelling in een van die projecten kunnen mensen opnieuw gezond worden, hun zelfwaarde hervinden, zich ontplooien en opnieuw participeren in de maatschappij.

“We wilden meer gedifferentieerde jobs aanbieden aan onze mensen. Vandaar de keuze voor de horeca”, legt afgevaardigd bestuurder van Ecoso, Koen De Bock, uit. “Het is ook onze eerste project dat we samen doen met twee andere partners. Aan de uitbating van het Hof van Coolhem is een werkkant en een zorgkant. We zullen er mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk zetten terwijl ze bijvoorbeeld ook nog een traject volgen in het volwassenenonderwijs. We werken daarvoor ook samen met de Sociale Huizen van Bornem, Puurs-Sint-Amands en Willebroek. Daarnaast zijn er ook zorgactiviteiten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het onderhoud van de moestuin. We willen de eigen gekweekte groenten serveren in de brasserie. De mensen die in het Hof van Coolhem zullen werken is een heel diverse groep.”

Aan de werking van de brasserie en de feestzaal wil Ecoso niet veel wijzigen. “We zullen wel het interieur een make over geven zodat het meer aansluit bij de natuur. De vergaderzalen boven de feestzaal willen we ook ter beschikking stellen voor lokale bedrijven. Als alles goed gaat willen we in oktober van dit jaar de deuren openen”, besluit Koen De Bock.