EN-ontwerp

Starter van de week: EN-ontwerp fleurt tuinen op

“Eigentijds en natuurlijk”, zo omschrijft Els Naegels haar nieuwe zaak EN-ontwerp. Klanten kunnen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver terecht voor een tuinontwerp met aandacht voor eigentijdse materialen en vormgeving enerzijds, en een natuurlijke kleurentoets in de beplanting anderzijds. “Ik wil met EN-ontwerp meer variatie in de beplanting brengen, een mooiere omgeving voor de tuingenieter creëren en het straatbeeld opfleuren”, zegt Els Naegels.

Els Naegels, EN-ontwerp.

Na een professionele carrière als onderzoeker aan de KU Leuven en verschillende jobs gelinkt aan de land- en tuinbouw, zet Els Naegels nu haar eerste stap in het ondernemerschap. De tuinmicrobe had ze al snel te pakken. “Ik wilde voor mijn eigen tuin weten hoe ik alles beter kon aanpakken en besloot avondonderwijs tuinaannemer en –ontwerp te volgen. Het verbaasde me hoeveel meer je met de beplanting in de tuin kan doen dat wat je gemiddeld in de Vlaamse tuinen ziet.” Dat motiveerde de tuinontwerpster om haar passie ook voor andermans groen beschikbaar te stellen. “Mensen kunnen bij mij terecht voor ontwerpen van een volledige tuin tot een nieuwe plantenborder.”

Els Naegels neemt alleen het ontwerp op zich. Voor de aanleg werkt ze samen met een grondwerker en een tuinaannemer. “Al ga ik ook zelf ter plaatse om zeker te zijn dat mijn uitgetekende beplantingsplan keurig wordt uitgevoerd. De planten lever ik zelf aan en ik plaats ze dan ook op de juiste plaats in de tuin of de border. De verdere aanleg laat ik wel aan mijn partners over.” Die partnerschappen zijn momenteel nog volop in uitwerking.

Met dit nieuwe avontuur wil Els Naegels mensen ook overtuigen om het eens anders aan te pakken. “Daarom ben ik gestart met een pagina waar tips en inspiratie op staan. Die is te vinden op mijn website en op Facebook. Hoe meer mensen weten dat het anders kan, en dat anders ook heel mooi kan zijn, hoe aantrekkelijker het straat- en tuinbeeld zal worden. Vanuit dat idealisme hoop ik van EN-ontwerp een mooi verhaal te maken.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.