Nina met bloemstuk

Starter van de week: Floral Madnesses maakt van de nood een deugd

Bonheiden – Nina Govaerts (23) werkt in de horeca. Maar zoals iedereen uit die sector zit ze nu dus noodgedwongen thuis. Gelukkig voor haar startte ze in januari met haar webshop ‘Floral Madnesses’, waarmee ze van haar hobby nu ook haar beroep maakt.

Floral Madnesses is een webshop in handgemaakte en duurzame bloemendecoraties met droogbloemen. Het gebruik van droogbloemen zorgt ervoor dat de decoraties veel langer blijven bestaan. Daarnaast geeft Nina ook workshops in bloemendecoratie en tafelstyling, steeds met de focus op droogbloemen.

Duurzaamheid
“Zo’n decoratie uit droogbloemen gaat langer dan een jaar mee. Het is dus veel duurzamer dan met verse bloemen. Hoe het allemaal begonnen is? Ik heb er nochtans niet voor gestudeerd. Ik volgde verschillende webshops en zo kwam ik tot de conclusie dat bloemen mij gelukkig maken. De keuze voor droogbloemen is heel bewust. Het is een keuze voor duurzaamheid, zoals ik die ook voor mezelf maak. Ik ga bijvoorbeeld ook naar de verpakkingsvrije winkel”, vertelt Nina.

Zolderkamer
Voorlopig is Floral Madnesses nog het bijberoep van Nina Govaerts. Maar ze is ambitieus en gaat momenteel al deeltijds werken. De bloemstukken maakt ze voorlopig nog op haar zolderkamer. Ze wil geduldig een duurzaam bloemenlabel opbouwen.

Online workshop
“Wie mijn doelgroep is? Alle mensen die van bloemen houden én van de inrichting en decoratie van hun huis. De meeste van mijn werken bestaan uit hoepels met een doormeter van ongeveer 20 cm die ik decoreer met bloemen. Daarnaast maak ik ook theelichthouders en kan ik bijvoorbeeld ook bruidsboeketten drogen. Ik droog zelf voor een gedeelte bloemen, maar ik koop ook droogbloemen aan. Binnenkort geef ik ook een online workshop tafelstyling (door de corona crisis). Deze workshop zal te volgen zijn begin april via een gesloten Instagram account”, besluit Nina.

www.floralmadnesses.be